Banner 980x90

Līgatnes dabas takās skatāma mežiem veltīta izstāde

Lai iepazīstinātu interesentus ar diviem Eiropas nozīmes aizsargājamiem mežu biotopiem un tajos sastopamajām un retajām augu un dzīvnieku sugām, Gaujas nacionālā parka Līgatnes dabas taku dabas izglītības centrā "Pauguri" līdz septembra beigām skatāma izstāde "Dziļāk mežā", pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv ziņo Dabas aizsardzības pārvaldē.

Meži ir viena no mūsu lielākajām dabas vērtībām. Cilvēki ir saglabājuši zināšanas par dabu, un joprojām spēcīgas ir ogošanas un sēņošanas tradīcijas. Ar šo izstādi Dabas aizsardzības pārvalde vēlas akcentēt sabiedrības uzmanību nozīmīgām Latvijas mežu dabas vērtībām, jo bieži vien tās ikdienas gaitās nepamanām, jo nepazīstam.

Izstāde "Dziļāk mežā" ir vizuāli informatīvs stāsts, kas dod iespēju iejusties meža pētnieka lomā - samērīties ar alni, lāci un citiem dzīvniekiem, kā arī aplūkot vairāk nekā 200 gadu vecas dižpriedes šķērsgriezumu un saskaitīt gadskārtas. Dižais koks audzis Gaujas nacionālajā parkā, mežā, kas atrodas starp Krimuldas baznīcu un Krimuldas pili, kur netālu konstatēta lielākā Latvijas egle.

Ekspozīcijas aktualitāti pastiprina tas, ka Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar partneriem realizē vairākus LIFE Nature+ programmas projektus biotopu atjaunošanai un apsaimniekošanai. Gaujas nacionālā parka teritorijā tiek realizēts projekts "Meža biotopu atjaunošana Gaujas nacionālajā parkā" (FOR-REST), kura galvenie mērķi ir izstrādāt ilgtermiņa biotopu atjaunošanas un apsaimniekošanas programmas, vecu vai dabisku boreālo mežu, lapkoku praulgrauža un purvainu mežu – aizsardzībai.

Izstāde apskatāma sestdienās un svētdienās no plkst. 9:00 līdz 18:00 Līgatnes dabas takās Dabas izglītības centra "Pauguri" 2. stāva izstāžu zālē. Darba dienās izstādi iespējams apskatīt, iepriekš piesakoties un saskaņojot apmeklējumu pa telefonu: 26433668; Anda Andrušaite.

Ekspozīcija tapusi Latvijas Dabas muzejā, un tās izveidi atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)