Banner 980x90

Līgatnes dabas takās atjaunos pastaigu taku pie lāču voljera 

Cesis24.lv
Cesis24.lv

Šajā gadā daudzviet Latvijas īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, t.sk. Gaujas Nacionālajā parkā, ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu tiek uzlabota dabas tūrisma infrastruktūra. 

Kā pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv ziņo Dabas aizsardzības pārvaldē, pārmaiņas gaidāmas arī Līgatnes dabas takās, kur šonedēļ uzsākti takas rekonstrukcijas darbi pie lāču voljera - tiek demontēta vecā laipa, kuras vietā taps jauna ar skatu platformu, kas būs piemērota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Takā tiks uzstādītas arī robežzīmes un informācijas stendi, izvietotas norādes un atkritumu urnas. Plānots, ka atjaunotais takas posms pie lāču voljera apmeklētājiem tiks atvērts oktobra sākumā. 

Darbu veikšanas laikā Līgatnes dabas taku apmeklētājiem būs slēgta vāveru, ežu u.c. mazo dzīvnieku vērošanas vieta. Savukārt lāčus būs iespēja vērot, mērojot takas maršrutu virzienā no lūšu voljera. Par izmaiņām un ierobežojumiem vēstīs teritorijā izvietotās informatīvās zīmes.

Dabas tūrisma infrastruktūras uzlabošanas darbus Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takās veic AS "Siguldas Būvmeistars". 

* Infrastruktūras atjaunošanas darbi tiek veikti Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta "Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās" Nr.3DP/3.5.1.3.0/10/IPIA/VIDM/001 ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)