Banner 980x90

Līgatnes dabas takas aicina uz 42.gadadienas pasākumiem

Daugavpils. 8.marts, LETA. Sestdien, 11.martā, Dabas aizsardzības pārvalde aicina ikvienu interesentu kopīgi atzīmēt Līgatnes dabas taku 42. gadadienu, darbojoties dažādos izzinoši aktīvos pasākumos, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja Elīna Ezeriņa.

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas tika izveidotas 1975.gada 8.martā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību.

"Stāsts par Līgatnes dabas takām sākās pavisam nejauši – kā vieta, kur ieaudzēt un pavairot staltbriežus, kas toreiz Latvijas teritorijā bija sastopami nelielā skaitā. Šogad aprit 42 gadi, kopš šeit uz dzīvi apmetās pirmie seši no Kurzemes mežiem atvestie staltbrieži. Nākamajā gadā uz Līgatni pārcēlās arī divas cilvēku pieradinātas mežacūkas. Tā kā iedzīvotāju interese par dzīvniekiem bija liela, pamazām tika iekārtotas pastaigu takas. Līgatnes dabas takas turpina augt, attīstīties un uzņemt arvien jaunus ciemiņus," stāsta Līgatnes dabas taku vadītāja Inta Lange.

Dabas aizsardzības pārvalde aicina svinēt kopā Līgatnes dabas taku dzimšanas dienu! Lai šo dienu padarītu īpašu, 11.martā visi interesenti plkst.13 un plkst.15 varēs doties pastaigā un vērot dzīvniekus gida vadībā.

No plkst.13 līdz 16 ikviens apmeklētājs neatkarīgi no vecuma aicināts piedalīties orientēšanās uzdevumu spēlē, kuras gaitā būs jāatrod atbildes uz āķīgiem jautājumiem, apciemojot dzīvniekus un interesantākos objektus dabas takās.

Līgatnes dabas taku teritorijā esošā dabas izglītības centra "Pauguri" telpās gan lieliem, gan maziem būs iespēja veidot savu apsveikumu Līgatnes dabas takām, fotografēties ar Līgatnes lūsi, spēlēt jautras spēles un cienāties ar tēju.

Līgatnes dabas takas ir viens no populārākajiem objektiem Gaujas Nacionālajā parkā. Ik gadu to apmeklē vidēji 45 līdz 50 tūkstoši cilvēku. Pašlaik šeit vērojamas dažādas savvaļas dzīvnieku sugas - aļņi, lapsas, lāči, stirnas, jenotsuņi, lūši, mežacūkas, vāveres un citi zīdītājdzīvnieki, kā arī putni - ūpji un pūces.

Baudot daudzveidīgu atpūtu dabā, ir iespēja uzkāpt 22 metrus augstajā skatu tornī, vērot neskartas dabas ainavas un klinšu un gravu ieskauto Gaujas senleju. Teritorijā ierīkotas vairākas piknikam paredzētas vietas, sajūtu taka, kā arī fizisko aktivitāšu un rotaļu vieta bērniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)