Banner 980x90

Līgatnē Dabas koncertzāles performancē varēs iepazīt ūdens kukaini viendienīti

Rīga, 17.jūl., LETA. Šogad Dabas koncertzāles dabas, mūzikas, zinātnes, video, mākslas un dramaturģijas bezmaksas performance notiks 20.jūlijā Līgatnē, pie pārceltuves pār Gauju, lai kopīgi ieklausītos un ieskatītos ūdens kukaiņa viendienītes lidojumā, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Rēna.

Vairāk par viendienīšu (ephemera vulgata) dzīves ritumu un lomu ekosistēmā varēs uzzināt gan radošajās darbnīcās, gan muzikālajā stāstā, kas atainos viendienītes mūžu - vienu dienu.

"Pusotras stundas koncerta laikā mūzika seko viendienītes dzīvības ciklam - ola, kāpurs, subimago, imago, ola. Lai skatītāji labāk izprastu šo muzikālo ciklu, esam izveidojuši koncerta programmu un tās aprakstu," stāstīja mūziķis Ingus Ulmanis.

Šoreiz mūziķiem - Ulmanim, Andrim Sējānam, Aigaram Voitišķim, Kasparam Tobim un Anrijam Grinbergam - pievienosies stīgu instrumentu mūziķi - Agnese Kanniņa (vijole), Raimonds Melderis (vijole), Ivars Brīnums (alts), Jānis Pauls (čells), Viktors Stankēvičs (kontrabass) un dejotājas Liene Grava un Anete Blaua, kuras atveidos Viendienītes dzīves ciklu.

Pasākuma apmeklētāji tiek gaidīti no plkst.19 zinātniskajās un radošajās darbnīcas, kurās caur praktisku darbošanos, klausīšanos, veidošanu un spēli būs iespēja izzināt viendienītes dzīves ciklu, tās nozīmi dabā un sasaisti ar citiem dabas procesiem. Savukārt multimediālā performance sāksies pēc saulrieta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)