Banner 980x90

Lietavu postījumu novēršana Cēsu pašvaldībai izmaksās vairāk nekā 80 000 eiro

Publicitātes foto/ Foto: Cesis.lv
Publicitātes foto/ Foto: Cesis.lv
Kopumā lietavu postījumi Cēsu novada pašvaldībā izmaksās vairāk nekā 80 000 eiro. Lietus intensitāte Cēsu apkārtnē bijusi spēcīga, tāpēc radušies vairāki plaši un bīstami izskalojumi, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā. 

Kaut arī kopējās izmaksas vēl lēstas, skaidras vairākas lielās izdevumu pozīcijas. 42 000 eiro bija nepieciešami Vintergravas nostiprināšanai, lai tālāk netiktu bojāta Gaujas iela. Darbi tur jau esot pabeigti.

Vēl 12 000 eiro bija nepieciešami dažādu mazāku ielu izskalojumiem, kas arī jau paveikts. Peldu ielai bija vajadzīgi 10 000 eiro, 9000 eiro – Raiņa ielai. Papildus 3000 eiro izmaksās lietus seku novēršana Pūces ielā, 2400 eiro Ata Kronvalda ielā pie VUGD depo un 2000 eiro - Ūdens ielā.

Vēl notiek projektēšanas darbi divu mūru, Palasta un Rīgas ielā, atjaunošanai, no kuriem pirmais sabruka, bet otrs sabrukšanas draudu dēļ nojaukts. Kopējās summas tur vēl taps zināmas. Tāpat ir skaidrs, ka Ainavu ielai būs nepieciešami aptuveni 10 000 eiro.

Līdzekļi postījumu novēršanai ņemti no Cēsu novada pašvaldības Nekustamo īpašumu nodaļas un Komunālās nodaļas budžetiem. Lielāko daļu ieguldījumu no Komunālās nodaļas budžeta veido ziemas perioda līdzekļu ekonomija, par ko bija plānota vairāku pilsētas trotuāru atjaunošana, kas diemžēl, iespējams, šosezon vairs nebūs iespējama.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)