Banner 980x90

Lielkrūzēs izskanējis 6.Vislatvijas dziesminieku saiets

Nedēļas nogalē, 9.augustā, Jaunpiebalgas dabas saimniecībā Lielkrūzes izskanēja 6.Vislatvijas dziesminieku saiets, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja pasākuma organizatori.

Pasākuma ietvaros trīs dienas un divas naktis dabas saimniecības Lielkrūzes latviskajā vidē kopā bija un radošajā enerģijā, dziesmās un dzejā ar saviem skatītājiem un klausītājiem dalījās ap 150 dziesminieku un dzejnieku no visiem Latvijas novadiem.

Dziesminieku daiļradē noteicošs moments ir klausītājs, kurš dziesmas izskanēšanas brīdī kļūst par mirkļa mākslinieciskās enerģētikas un radošās gaisotnes līdzradītāju, tādēļ īpašs prieks, ka sešu gadu laikā šis ir kļuvis par publikas apmeklētāko saietu. Pasākums ir izskanējis, bet tā radošais process turpinās, rezonējot klausītāju sirdīs un apziņās visā Latvijā.

6.Vislatvijas dziesminieku saieta laikā notika divi Lielkoncerti, Jauno dziesminieku koncerts, nakts koncerts, sadziedāšanās pie četriem tematiskiem ugunskuriem, muzikālā darbnīca un dzejas aktivitātes.

Viens no īpašajiem saieta notikumiem - dzejas grāmatiņas "Tur dzimušais" atvēršanas svētki.
Apmeklētāju interesi un atsaucību guva šī saieta jaunumi - radošās amatnieku darbnīcas un latviskās dzīvesziņas skola.

Tuvojoties saieta programmas izskaņai, naktī no sestdienas uz svētdienu, skanot speciāli šim mirklim radītam grupas "Zāle" skaņdarbam ar Ojāra Vācieša vārdiem, tika aizdegta ugunsskulptūra "Saules ceļš". Koncertprogrammu, kurai vēl sekoja sadziedāšanās pie ugunskuriem līdz rītausmai, noslēdza šī gada viesi - grupa "Iļģi".

Svētdien, 9.augustā, pasākums izskanēja ar dziesmotām pusdienām, sakot sirdspaldies par kopā pavadīto, muzikāli un radoši piepildīto laiku, dodot līdzi ceļamaizi - gan apmeklētāju, gan dzejnieku un dziesminieku būtībai tik ļoti nepieciešamo garīgo spēku un iedvesmu - organizatori, dalībnieki un apmeklētāji atvadījās, lai satiktos jau nākamgad augustā - 7.Dziesminieku saietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)