Banner 980x90

Lembergs: "Delnas" propaganda jāpieskaita priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumiem

Sabiedrības par atklātību "Delna" pētnieku paziņojums, ka visbīstamākie premjera amata kandidāti ir Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izvirzītais kandidāts Aivars Lembergs un politiskās apvienības "Par labu Latviju" (PLL) kandidāts Ainārs Šlesers, uzskatāms par šaubīgu propagandu, kas jāpieskaita priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumiem.
Šādu viedokli masu medijiem paudis Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"). "Ar visapšaubāmāko reputāciju apveltītās Latvijas nevalstiskās organizācijas "Delna" kārtējais pirmsvēlēšanu paziņojums par "deputātu kandidātu reputācijas datu bāzi" liek vēlreiz vērsties pie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ar prasību priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumos ieskaitīt ne tikai trešo spēku aģitāciju par kādu politisko spēku, bet arī pret to," informēja Lembergs.

Ventspils mērs atgādina, ka līdzīga situācija izveidojās jau pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām, kad Lemberga "ekonomisko un politisko oponentu sponsorētais nodibinājums "Pilsētai un pasaulei" ķengāja manu vārdu visdažādākajos veidos un formās, tādējādi klajā un nekautrīgā priekšvēlēšanu propagandā aģitējot pret Zaļo un zemnieku savienību". Kā uzsver Lembergs, toreiz KNAB atrunājies gan ar nespēju atrast nodibinājuma īstos sponsorus, gan "caurumiem" likumdošanā u.tml.

Četru gadu laikā visas nepilnības bija iespējams gan apzināt, gan novērst, uzskata Lembergs. "Diemžēl pirms 10.Saeimas vēlēšanām esam atkal atgriezušies turpat, kur bijām - viltīgajā un negodīgajā situācijā, kad simtprocentīgi vinnē tie, kas aģitē "pret", jo naudu viņiem neviens neatprasa un arī atbildības nav nekādas," informēja Lembergs.

Ventspils mērs atgādina, ka iepriekšējos gados viņš ne reizi vien publiski norādījis, ka laikraksts "Diena" savās tālaika izpausmēs bijis Sarmītes Ēlertes politiskais projekts. "Nu visas liekulīgās maskas ir kritušas, un pierādījies, ka man ir bijusi taisnība. Bijusī redaktore, Sorosa fonda ilggadīgā vadītāja Latvijā, nu pati kandidē 10.Saeimas vēlēšanās un, kaut negribīgi, tomēr beidzot bijusi spiesta pat iestāties partijā, tādējādi "legalizējot" savu politisko darbību," pauž Ventspils mērs.

Pēc viņa teiktā, līdzi Ēlertei pie citiem "lietussargiem" devusies arī "viņas politiski uzticamā domubiedre Lolita Čigāne, pametot "Delnas" vārdā nosauktās aģitbrigādes vadītājas posteni un pierādot, ka iepriekšējie apgalvojumi par savas darbības it kā politisko neitralitāti ir pilnīgs blefs.

Tagad šī pati šaubīgā "Delna", turpinot iepriekšējās politiskās aktivitātes, aģitē pret konkrētiem 10.Saeimas deputāta kandidātiem. Iepriekšējā pieredze un konsekvences Ēlertes/Čigānes politiskajā karjerā liek kritiski raudzīties uz "Delnas" tā saucamajiem pētījumiem, kā arī nepārprotami apliecina, ka "Delna" nav neatkarīga nevalstiska organizācija, bet gan ieinteresētā puse, kuras propaganda noteikti jāpieskaita priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumiem", uzskata Lembergs.

Kā LETA jau ziņoja, "Delnas" pētnieki nākuši klajā ar paziņojumu, ka visbīstamākie premjera amata kandidāti ir ZZS izvirzītais kandidāts Aivars Lembergs un politiskās apvienības "Par labu Latviju" (PLL) kandidāts Ainārs Šlesers.

Kā preses konferencē, prezentējot mājaslapas www.kandidatiuzdelnas.lv publisko deputātu kandidātu reputācijas datubāzi, informēja "Delnas" pētniece Līga Stafecka, pamats bažām ir arī par "Saskaņas centra" (SC) izvirzīto kandidātu Jāni Urbanoviču un "Par cilvēku tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) kandidāti Tatjanu Ždanoku. "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK kandidātam Robertam Zīlem "Delnas" pārstāvji devuši vērtējumu "viela pārdomām", bet "Vienotības" kandidātam Valdim Dombrovskim aicina pievērst uzmanību. Mājaslapā "Delna" pētīja 212 kandidātus no sešiem sarakstiem, izvērtējot pirmos piecus līdz desmit kandidātus un premjera amata kandidātus, izmantojot medijos pieejamo informāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)