Banner 980x90

Lēdurgā astoto reizi notiks Latvijas Jauno zinātnieku asociācijas nometne

Valmiera, 19.jūl., LETA. No 4. līdz 6.augusta Krimuldas novada Lēdurgā notiks Latvijas Jauno zinātnieku asociācijas (LJZA) astotā vasaras nometne, aģentūru LETA informēja domes pārstāve Madara Liepiņa.

Nometnes mērķis ir sekmēt jauno zinātnieku un uzņēmēju kontaktu veidošanu, ideju apmaiņu un sadarbību jaunu, inovatīvu produktu/pakalpojumu izstrādē un pilnveidē. Mērķis tiks īstenots ierastā formātā - atvērti un jaunām idejām gatavi uzņēmumu pārstāvji/uzņēmēji stāstīs par sava uzņēmuma stiprajām pusēm un izaicinājumiem, ļaujot nometnes dalībnieku (studentu/jauno zinātnieku) komandai meklēt un piedāvāt savus risinājumus.

LJZA valdes priekšsēdētāja Ieva Krūmiņa informē, ka arī šogad darbam 5.augustā uzņēmumu portfelis plānots daudzveidīgs, sākot no SIA "Primekss" produkcijas – inovatīvas betonēšanas "apspēles" un "3 wind knots" īstu "upcycled" avīžu somām līdz pat plašākām tēmām. Piemēram, Vidzemes Augstskola piedāvās risināt filozofisko jautājumu, kā veidot augstskolas stratēģiju pēc Eiropas Savienības fondu perioda. Savukārt izdevniecība "Elsevier" aicinās diskutēt par Baltijas zinātnes informācijas sistēmu.

Šī gada nometne būs starptautiska, jo piedalīsies arī jaunie zinātnieki no ārvalstīm. Šāds jaunums nometnes formātā radīs iespēju paraudzīties uz Latvijas uzņēmumu problēmsituācijām ne tikai no vietējo, bet arī no ārvalstu jauno zinātnieku perspektīvas, kā arī dos iespēju ārvalstu jaunajiem zinātniekiem uzzināt par iespējām nodarboties ar pētniecību Latvijā, nesot pienesumu mūsu tautsaimniecībai.

Nometnes saturs iecerēts bagātīgs, ne tikai radošo darbnīcu ietvaros, bet arī cita veida informācijas klāstā. Piemēram, ar programmu "PostDoc Latvia" un "Marijas Skoldovskas Kirī" individuālās stipendijas pārstāvju palīdzību, jaunajiem zinātniekiem būs iespēja uzzināt, kā veiksmīgi izstrādāt projektu pieteikumus. Praktiskajā darbnīcā jaunie zinātnieki veidos saiknes starp pētniecības tēmām, kas noderēs pieteikumu izstrādei Eiropas Savienības fondu projektiem, kā arī varēs praktiski izveidot sākotnējo versiju savam pēcdoktorantūras grantam "PostDoc Latvia" ietvaros.

Nometnē aicināti piedalīties dažādu zinātņu un nozaru studenti, jaunie zinātnieki un zinātnes draugi, kuri ir gatavi izaicinājumam atsperīgi domāt, reaģēt, pieņemt lēmumus, demonstrēt savu spēju pielietot zināšanas un rast risinājumu konkrētai situācijai.

Unikāli un, iespējams, neierasti risinājumi tiks meklēti un atrasti ne tikai ideju darbnīcās, bet arī neformālā gaisotnē. Nometnē vērtīgas idejas veicinās ne tikai tradicionālā pirts, ugunskurs, zupa un dvieļbola čempionāts, bet arī orientēšanās sacensības.

Tā ir iespēja lieliski pavadīt laiku līdzvērtīgi jaudīgu cilvēku kompānijā, iegūt izaugsmi karjerā un pētniecībā, kā arī noderīgus kontaktus un jaunas, komercializējamas prasmes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)