Banner 980x90

Latvijas sociālie pedagogi iepazīst Cēsu 2.vidusskolas pieredzi

Pirmdien, 24.martā Cēsu 2.vidusskolā sadarbībā ar Sociālo pedagogu federāciju notika seminārs, kurā piedalījās sociālie pedagogi un darbinieki no vairākiem Latvijas novadiem, kā arī Cēsu novada sociālā dienesta vadītāja Iveta Sietiņsone, Cēsu Bāriņtiesas vadītāja Velga Ķeviņa un vadītajas vietniece Ilze Krēsliņa.

Cēsu 2.vidusskolas direktore Aija Sīmane un direktores vietniece Ineta Lāce-Sējāne klātesošajiem pastāstīja par veiksmīgo pieredzi labvēlīgas skolas vides radīšanā, lai skolēni labāk iekļautos sabiedrībā.

Kā norādīja Sīmane, sociālais darbs ar audzēkņiem sākas jau ar skolas dežurantu – tajā svarīgi ir iesaistīties visam skolas kolektīvam.

Visspēcīgāko piesaisti skolai rada dažādas ārpusskolas aktivitātes, īpašu uzsvaru liekot uz labdarības pasākumiem. Tāpat Cēsu 2.vidusskola ir vienīgā Cēsu novadā un apkārtnē, kurā ierīkota Māmiņu istaba, kā arī izveidoti konsultpunkti apkārtējos novados.

Semināra gaitā ar profesionālo pieredzi dalījās arī Cēsu 2.vidusskolas jauniešu konsultante Lienīte Rogoļeva un skolas medicīnas māsa Zita Rainska.

Cēsu pilsētas pamatskolas sociālā pedagoģe Iveta Vāvere atzīmēja, ka skolas darba specifika, kad jāstrādā ar vakara, neklātienes un tālmācības audzēkņiem, prasa arī īpašu un radošu pieeju sociālajā pedagoģijā. Šādas pieredzes iepazīšana ir īpaša ikvienai skolai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)