Banner 980x90

Latvijas Kultūras akadēmijas studentu īsfilmas

Divos vakaros - 14.un 15.maijā tiks rādīti desmit Latvijas Kultūras akadēmijas tikko absolvējušo jauno kinorežisoru un operatoru darbi – desmit neparasti ikdienas vērojumi, desmit komiski, traģiski un traģikomiski likteņi, desmit dzīves, kas ieraudzītas desmit dažādiem skatu punktiem.
 Piektdien, 14.maijā plkst.18.00 Latvijas Kultūras akadēmijas studentu īsfilmas I programma:

LAMBERTS. Režija – Oskars Rupenheits (20’). Viņu sauc Janeks Lamberts. Viņš zina, ka kaut ko zaudēt nozīmē kaut ko iegūt. Bet viņš nezina, ko tieši iegūst un vai tas ir tas, ko viņš vēlas.


LAMPA. Režija – Katrīna Krīgere (28’). Filma ir komisks stāsts par Alekseju – alkoholiķi pusmūžā, kuru sieva izdzen no mājām. Aleksejs dodas uz savas mātes dzīvokli, kur vada savas dienas vienatnē pie kontrabandas šņabja pudelēm, bet viņa redzeslokā arvien biežāk parādās dīvaina paskata vīrelis Čmoks.
{baneris}
PIRMS LIETOŠANAS IZLASĪT PAMĀCĪBU. Režija – Ance Krieviņa (18’). Kad viņš sien kaklasaiti, viņš izlasa tās siešanas pamācību. Kad viņš nokļūst sievietes pasaulē ar sadistisku kārtību un aizraujošiem vilinājumiem, lietošanas pamācība neeksistē. Viņš seko viņas dzīves instrukcijai, līdz tajā atklājas izdevība, kas viņam kļūst liktenīga.

PLAY NOW LAY. Režija – Laura Rožkalne (21’). Filma par režisora Dž. Dž. Džilindžera emocijām, šaubām, prieku, sajūsmu teātrī, radot kaut ko jaunu vai izspēlējot jau visiem sen zināmas, taču neapspriestas tēmas.


DAUDZ LAIMES, SOFKA! Režija – Oskars Morozs (16’). Sofkai ir dzimšanas diena un lampa, kas ir viņas sapņa sākums. Lampu Sofkai nozog. Cenšoties atgūt lampu, Sofka nokļūst bīstamā situācijā.

Sestdien, 15.maijā plkst.18.00 Latvijas Kultūras akadēmijas studentu īsfilmas II programma:

MĀSA UN MĀSA. Režija – Agnese Surkova (21'). Klusums ir neizturams. Klusums kaitina. Ko darīt, ja tuvākais cilvēks nerunā? Klusumā var paslēpties. Bet cik ilgi?

KONTROLIERIS. Režija – Linda Ģībiete (24'). "Es vienkārši gribēju zināt, ka es esmu spējīgs just." (Fjodors Dostojevskis) Labdien! Biļešu kontrole. Sagatavojiet, lūdzu, braukšanas biļetes! Šī nav pieturvieta!

APSARGS. Režija – Jānis Pētersons (16'). Vilis ir jauns pašapkalpošanās veikala apsargs. Ikdienas rutīnu pārtrauc sieviete, kura Viļa acu priekšā nozog pavisam nevērtīgas lietas. Mēģinot izprast Ritas rīcības motīvus, Vilis tiek iesaistīts traģikomiskos notikumos.

MOLS. Režija – Renārs Vimba, Inga Tropa (16'). Vasaras dienas mazā Mika pavada uz mola, sapņojot par modeles karjeru. Kādu rītu Mika satiek savu elku Viku, modeli no populāra TV šova.

IESĀKUMĀ BIJA VISTA. Režija – Anna Dubrovska (38'). Krievu meitene Katja ceļo no Krievijas uz Rīgu, uz mīļotā dejotāja koncertu. Rīga sagaida viņu ar nepatīkamu notikumu virkni... un Katja paliek svešā valstī bez dokumentiem, naudas un pavisam viena. Bet viņai palīdz kāds latviešu puisis un pašas Katjas fantāzija, kas viņai ļauj dzīvi redzēt caur deju.

Filmas demonstrēšanas laiki:

14.05. Latvijas Kultūras akadēmijas studentu īsfilmu I programma 18.00*
15.05. Latvijas Kultūras akadēmijas studentu īsfilmu II programma 18.00*

Biļetes cena - Ls 1.-, Swedbank jauniešu karšu lietotājiem - Ls 0.80.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)