Banner 980x90

Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā Olimpisko spēļu zīmē norisināsies Cēsīs

Publicitātes foto/ Foto: Cesis.lv
Publicitātes foto/ Foto: Cesis.lv
Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā elites un U23 vīriem 26.jūnijā norisināsies Cēsīs. Dienu iepriekš Priekuļos aizvadīs grupas brauciena sacensības sieviešu elites, junioru un jauniešu sportistiem, bet cīņas par valsts čempiona tituliem individuālajā braucienā dažādās vecuma grupās notiks 22.jūnijā Raunā, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā. 

Šis gads šosejas riteņbraukšanā, tāpat kā lielā daļā citu vasaras sporta veidu, ir īpašs ar to, ka augusta mēnesī Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro notiks četrgades sporta lielākais notikums – vasaras Olimpiskās spēles. Pēc ilgāka pārtraukuma, mūsu valsts godu šosejas riteņbraukšanā aizstāvēs divi riteņbraucēji. Vienlaikus Latvijas Riteņbraukšanas federācija šogad atzīmē savu 130.dzimšanas dienu.

Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas un individuālajā braucienā, līdzīgi kā lielākajā daļā Eiropas valstu, tradicionāli norisināsies jūnija otrajā pusē. Šogad nozīmīgās sacensības, kurās ik gadu startē mūsu valsts labākie velosportisti, trīs dienu garumā aizvadīs Cēsu, Priekuļu un Raunas novados.

22.jūnijā Raunā par Latvijas čempiona tituliem individuālajā braucienā sacentīsies jauniešu, junioru, sieviešu, U23 vīru, elites vīru un senioru grupu sportisti. Visas dienas garumā norisināsies aizraujoša bezkompromisa neklātienes cīņa par vērtīgajām sekundēm. Tikmēr 25.jūnijā grupas brauciena sacensības Priekuļos pauguriem bagātajā distancē aizvadīs jauniešu, junioru un elites dāmu konkurenču grupu sportisti.

Čempionāta kulminācija būs svētdien, 26.jūnijā. Visas dienas garumā sportiskas aktivitātes norisināsies Cēsu Vienības laukumā. Galvenā uzmanība tiks veltīta Latvijas čempionāta cīņām grupas braucienā elites un U23 sportistiem. Kamēr vadošie valsts riteņbraucēji, pēc starta Cēsīs, dosies uz netālu esošajiem Priekuļiem, lai tur veiktu lielāko daļu maršruta, Vienības laukumā norisināsies dažādas sportiskās aktivitātes.

Pirmo reizi Cēsīs norisināsies velo tautas brauciens, kurā aicināts piedalīties ikviens riteņbraukšanas cienītājs. Pirmie uz startu dosies bērni līdz 12 gadu vecumam, kuriem distance būs sagatavota turpat Vienības laukumā, savukārt pārējiem dalībniekiem tiks piedāvāts veikt Latvijas čempionāta distances pilsētas apli – jauniešiem un senioriem vienu apli (9km), bet Master grupas dalībniekiem pēc izvēles vienu vai divus apļus. Visi dalībnieki neatkarīgi no uzrādītā rezultāta piedalīsies izlozē par pilnīgi jaunu velosipēdu no velo veikala "Eži". Pirms apbalvošanas gan dalībnieki, gan skatītāji tiks aicināti vērot "Greentrials" ekstrēmo velo sporta šovu.

Aizraujošā cīņa par Latvijas čempiona titulu noslēgsies ar piecu apļu veikšanu pa Cēsu pilsētas paugurainajām ielām. Dalībnieku vidū redzēsim Kalifornijas velobrauciena posma uzvārētāju Tomu Skujiņu, "Parīze – Rubē" velobrauciena 8. vietas ieguvēju un daudzkārtēju Latvijas čempionu Alekseju Saramotinu, daudzkārtējo valsts čempionu individuālajā braucienā Gati Smukuli, kā arī tādus Latvijā labi zināmus velosportistus kā - Kristu Neilandu, Andžu Flaksi, Māri Bogdanoviču, Armandu Bēci, Andri Vosekalnu, Viesturu Lukševicu un daudzus citus.

Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā:
22.06.Rauna. LČ individuālajā braucienā visām vecuma grupām.
25.06.Priekuļi. LČ grupas braucienā jauniešiem, junioriem, elites sievietēm.
26.06.Cēsis. LČ grupas braucienā elites un U23 vīriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)