Banner 980x90

Latvijā pirmo reizi vizuāli novērots karaliskais ērglis

Foto: Twitter.com/ @JABBIRDART
Foto: Twitter.com/ @JABBIRDART
Latvijā pirmo reizi ir vizuāli novērots karaliskais ērglis, vēsta portāls "Dabasdati.lv".

Karaliskais ērglis iepriekš Latvijā ir tikai konstatēts pēc raidītāja datiem, proti, konstatēts, ka tas ir ielidojis Latvijas teritorijā.

Šoreiz vizuāli ērgļa atrašanos Latvijā ir fiksējis biologs un putnu vērotājs Gaidis Grandāns. Viņš attēlu ar ērgli ievietojis arī savā "Twitter" kontā.

Kopumā ir fiksēti trīs šīs sugas putnu ieceļošanas gadījumi Latvijā - 2013., 2014. un 2015.gadā. Pirmās reizes tas fiksēts valsts dienvidaustrumos, bet pērn - Zemgalē un Kurzemē, liecina informācija portālā "www.ornitofaunistika.com".

Karaliskais ērglis ir liela auguma vanagu dzimtas putns. Karaliskā ērgļa ķermeņa garums ir ap 72-84 centimetriem, bet spārnu izplētums ir no 1,8 līdz 2,15 metriem. Putns ligzdo Eiropas dienvidaustrumos un Āzijas rietumu un centrālajā daļā. Tomēr Eiropā šīs sugas putni ir reti sastopami.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)