Banner 980x90

Labklājības ministrs gatavs aizstāvēt minimālās algas celšanu nākamajos gados

Jānis Reirs/ Foto: Ernests Dinka/ Saeimas Kanceleja
Jānis Reirs/ Foto: Ernests Dinka/ Saeimas Kanceleja
Labklājības ministrs Jānis Reirs (V) "viennozīmīgi nav apmierināts" ar valdības lēmumu nākamgad minimālo algu Latvijā palielināt tikai par desmit eiro un ir gatavs nākamajos gados aizstāvēt lielāku tās pieaugumu.

Reirs trešdienas, 24.augusta, rītā LNT stāstīja, ka tiks sagatavots regulējums, kā turpmāk tiks sagatavots un pamatots minimālās algas paaugstinājuma piedāvājums. Viņš gan ir pārliecināts, ka arī Labklājības ministrijas (LM) šī gada piedāvājums bija balstīts uz pamatotiem datiem, piemēram, ministrija novērojusi, ka nav būtiskas starpības starp minimālo algu un pabalstiem, tāpēc daudzi izvēlas nestrādāt.

Palielinot minimālo algu par desmit eiro, reģionālais bezdarbs nemazināsies, pirktspēja nepalielināsies, var sākties stagnācija, izteicās politiķis, kura vērtējumā minimālās algas celšana ir arī instruments ēnu ekonomikas apkarošanai.

Ministrs atzīmēja, ka minimālās algas celšanai būtiski iebilduši uzņēmēji, bet arodbiedrības beidzamajā apspriežu posmā neesot pieaicinātas, tā rezultātā bijis skaidrs, ka par 37 eiro pieaugumu nebūs iespējams vienoties. No uzņēmēju puses nācis piedāvājums samaināt pabalstus.

Reirs par šokējošiem nodēvēja datus, atbilstoši kuriem ap 70 000 strādājošo Latvijā nemaksā sociālās iemaksas, ko nākamgad iecerēts mainīt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)