Banner 980x90

Kūdras ieguves uzņēmums SIA "Unguri" aizvadīto gadu noslēdzis ar apgrozījuma pieaugumu 

Cesis24.lv
Cesis24.lv
Pārgaujas novada Raiskuma pagastā reģistrētais kūdras ieguves uzņēmums SIA "Unguri" aizvadīto gadu noslēdzis ar apgrozījuma pieaugumu par 8%, sasniedzot 7 647 916 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, audzis ne tikai apgrozījums, bet arī peļņa - ja 2014.gadā tā bijusi 1 101 819 eiro, pērn sasniegusi 1 160 819 eiro. Uzņēmumā par trīs cilvēkiem audzis darbinieku skaits, sasniedzot 41 cilvēku.

Kā minēts uzņēmuma vadības ziņojumā, SIA "Unguri" nodarbojas ar frēzkūdras ieguvi, kūdras šķirošanu, iesaiņošanu (pakošanu) un produkcijas realizāciju Latvijā un ārpus tās. 2015.gadā meteoroloģiskie laika apstākļi bija labvēlīgi un kūdras ražošanas sezonas laikā izdevās iegūt to plānotajā apjomā, kas nodrošinās SIA "Unguri" darbību līdz šī gada sezonas sākšanai, kā arī pircēju pasūtījumu izpildi.

Sabiedrība 57% produkcijas realizē Eiropas, bet 47% - trešo valstu tirgos.

Pārskata gadā ir pabeigts kūdras purva remonts, uzstādīta jauna kūdras pakošanas iekārta, kā arī kopumā aptuveni 627 600 eiro investēti ražošanas attīstībā, tostarp iegādāti pamatlīdzekļi, lai paplašinātu tehnisko bāzi. Turpinās investīcijas tehnoloģisko iekārtu paplašināšanā un modernizēšanā.

SIA "Unguri" turpinās darboties kūdras ieguves nozarē. Tiks turpināts darbs produkcijas uzglabāšanas/pārkraušanas laukuma un ražošanas tehnoloģiskā procesa pilnveidošanā, kā arī efektivitātes uzlabošanā.

SIA "Unguri" reģistrēta 1992.gadā. 90% uzņēmuma kapitāla daļu pieder nīderlandietim Robertam Hendrikam Zomeram, savukārt 10% - nīderlandietim B.V.Jifijam (Jiffy).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)