Banner 980x90

Kooperatīvs "Piebalga" pagājušo gadu noslēdzis ar 70% apgrozījuma pieaugumu

Rīga, 5.okt., LETA. Jaunpiebalgā reģistrētā lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība (LPKS) "Piebalga" pagājušajā gadā strādāja ar 4,407 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 70% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kooperatīva zaudējumi samazinājās 1,3 reizes līdz 9891 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Piebalga" vadības ziņojumā teikts, ka pērn kooperatīvs no piena ražotājiem iepirka 11 458 tonnas nepasterizēta piena. Pērn Lauku atbalsta dienestā kooperatīvs pieteicās atbalstam, lai iegādātos jaunu automašīnu piena pārvadāšanai. Izmantojot Eiropas Savienības Lauku attīstības programmas atbalstu, pērn Jaunpiebalgā Gaujas ielā izveidota tirdzniecības zāle, veterinārā aptieka un birojs.

Kooperatīva vadība informē, ka pagājušā gada beigās "Piebalga" apvienoja 48 biedrus no Jaunpiebalgas novada Jaunpiebalgas un Zosēnu pagastiem, kā arī no Raunas novada Drustu un Raunas pagastiem, Vecpiebalgas novada Taurenes pagasta un Madonas novada Liezeres, Ošupes, Barkavas un Indrānu pagastiem.

2018.gadā kooperatīvs plāno turpināt esošo saimniecisko darbību, gūt pozitīvus finansiālos rezultātus.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 2016.gadā LPKS "Piebalga" strādāja ar 2,583 miljonu eiro apgrozījumu un 12 995 eiro zaudējumiem.

LPKS "Piebalga" reģistrēta 2006.gadā. Kooperatīva mērķis ir sekmēt biedru ekonomisko un sociālo vajadzību apmierināšanu, sniedzot pakalpojumus piena ražošanas attīstībā, piena savākšanā, realizācijā, kā arī citos veidos, kas saistīti ar lauksaimniecības produktu ražošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)