Banner 980x90

Koncertzālē "Cēsis" izskanēs Ērika Ešenvalda "Vulkānu simfonijas" pirmatskaņojums

Valmiera, 19.janv., LETA. 10.martā plkst.19 koncertzālē "Cēsis" notiks komponista Ērika Ešenvalda "Vulkānu simfonijas" pasaules pirmatskaņojumu, aģentūru LETA informēja Dagnija Dižbite-Svarinska.

Jaundarba atskaņojumā piedalās flautiste Dita Krenberga, Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Māris Sirmais. Multimediālo uzvedumu veido režisors Roberts Rubīns, telpu iekārto scenogrāfs Didzis Jaunzems, gaismu mākslinieks ir Mārtiņš Feldmanis. Uzvedums top, sadarbojoties Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim un koncertzālei "Cēsis".

Simfonijas kodols ir Ešenvalda komandas biedru – režisora Renāra Vimbas un operatora Daiņa Juragas – nofilmētie 25 stāstnieki. 2017.gada vasarā grupa devās radošajā ekspedīcijā apkārt pasaulei iepazīt vulkānus, uzmeklēt stāstniekus un ar seismologu un vulkanologu atbalstu izstaigāt vulkānisko aktivitāšu takas.

Ešenvalds ir viens no visā pasaulē visvairāk atskaņotajiem Latvijas komponistiem.

Iepriekšējais Ešenvalda aplūkotais dabas fenomens bija ziemeļblāzma. Tai par godu tapa uzvedums "Ziemeļu gaisma", kas ieguva "Lielo mūzikas balvu 2015" kategorijā "Gada uzvedums". 2017.gada novembrī uz ekrāniem parādījās Vimbas filma "Ziemeļu gaisma. Komponista dienasgrāmata", kurā dokumentēts Ešenvalda, Vimbas un operatora Juragas ceļš pretī ziemeļblāzmai Norvēģijā, Islandē, Grenlandē un Aļaskā.

Ešenvalda "Vulkānu simfonija" ir viens no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra iestudētajiem Latvijas komponistu jaundarbiem, kas veltīti Latvijas simtgadei. No šī jaundarbu cikla līdz šim izskanējusi Riharda Dubras oratorija "Marija" un Artura Maskata "Baltijas dziesmas". 2018.gada oktobrī notiks Pētera Vaska Obojas koncerta pirmatskaņojums, savukārt 2019.gada augustā gaidāms Andra Dzenīša jaundarbs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)