Banner 980x90

Koncertzāle "Cēsis" atzīmēs trešo jubileju

Valmiera, 24.maijs, LETA. 27.maijā, plkst.19, ar Operas Gala koncertzāle "Cēsis" atzīmēs savu trešo pastāvēšanas gadadienu, aģentūru LETA informēja koncertzāles "Cēsis" pārstāve Egija Saļņikova.

Svētku koncertā skanēs pasaulslavenu operu ārijas un dueti, ko izpildīs Elīna Šimkus un Jānis Apeinis, bet vakara īpašie viesi būs operas zvaigznes no Puertoriko – Melba Ramos un Dāvids Astorga. Muzikālo buķeti bagātinās "DD orķestris" diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā.

"Trešās jubilejas priekšvakarā varam būt patiesi gandarīti par koncertzāles "Cēsis" nozīmīgo vietu un lomu Latvijas kultūras telpā. Šodien, pēc pirmajiem intensīvajiem darba gadiem, varam ar pārliecību teikt, ka mums ir izveidojies patstāvīgs, uzticīgs apmeklētāju loks – mūzikas, mākslas un teātra cienītāji no Vidzemes reģiona, Rīgas, visas Latvijas, kas novērtē mūsu piedāvāto daudzveidīgo māksliniecisko programmu, iespēju baudīt Latvijas un pasaules labāko mūziķu sniegumu, dzirdēt lieliskus orķestrus, piedzīvot unikālus mākslas projektus. Redzam, ka mūsu publika to novērtē, un koncertzāles piedāvātā mākslinieciskā satura ziņā varam jau kļūt saistoši arī Eiropas klausītājiem un kultūrtūristiem no citām valstīm. Tradīcija mūsu dzimšanas dienu maija pēdējā nedēļas nogalē atzīmēt ar operas žanru nav nejauša - tā kļūst par koncertzāles ikgadēju tradīciju un nemainīgu vērtību. Jau tuvākajā nākotnē esam iecerējuši koncertsezonas noslēgumu iezīmēt ar plašāku opermūzikas programmu - operas Gala, kā arī iepriecināt klausītājus ar operas uzvedumiem," atklāj koncertzāles Programmu direktore Inese Zagorska.

Kā jau dzimšanas dienā ierasts, apmeklētājus un viesus gaidīs arī īpaši pārsteigumi – ikviens varēs mieloties ar svētku kūku, apskatīt Francijas iedvesmotu mākslas izstādi ar tēlnieka Patrika Peltjē un divu izcilu latviešu gleznotāju - Sandras Krastiņas un Ilzes Avotiņas darbiem, bet koncertzāles skvērā tuvāk apskatīt un iepazīt OPEL automobiļa Insignia jaunāko modeli.

Vidzemes koncertzāle "Cēsis" durvis apmeklētājiem vēra 2014.gada 31.maijā kā otrā Latvijas reģionālā koncertzāle – gadu pēc savas vecākās māsas Latgales vēstniecības "Gors", kurai vēl pēc gada pievienojās Liepājas koncertzāle "Lielais Dzintars".

Biļetes uz Operas Gala koncertzāles "Cēsis" jubilejā var iegādāties koncertzāles kasē, kā arī "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un "www.bilesuparadize.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)