Banner 980x90

Kas jāzina, iegādājoties ķīniešu zīmola viedtālruni?

Viedtālruņu tirgū arvien populārāki kļūst ķīniešu zīmoli. Ķīnas tirgotāji par salīdzinoši zemu cenu piedāvā veikstpējīgus un uzticamus viedtālruņus ar dažādām oriģinālām funkcijām. Tomēr, iegādājoties šādu viedtālruni, jābūt uzmanīgam, jo tas pamatīgi atšķiras no mums ierastajiem viedtālruņiem. 

Ja Jūs apsverat domu iegādāties ķīniešu zīmola viedtālruni, jāņem vērā šādas lietas.

Internets 
Mūsdienās ikviens savā viedtālrunī vēlas ātru internetu, tādēļ galvenais ir pārbaudīt, vai izvēlētais ķīniešu zīmola viedtālrunis atbalsta pareizās LTE joslas Jūsu valstī. Jāņem vērā tieši tas, ka daudzi ķīniešu viedtālruņi neatbalsta Band 20, ko izmanto lielākā daļa mobilo telefonu operatori. Tas nozīmē, ka, lietojot šādu viedtālruni Latvijā, Jūs nevarēsiet izmantot G vai 4G internetu.

Atjauninājumi
Nākamais, kas jāizpēta, ir uzņēmums, kas ražo konkrēto viedtālruni. Piemēram, Xiaomi viedtālruņi, kas šobrīd atzīti visa pasaulē. Katrs telefons no Xiaomi firmas ietver sevī MIUI, kas nodrošina Android operētājsistēmu. Xiaomi viedtālruņi regulāri atjaunina savu programmatūru, piedāvājot klientiem jaunākās Android versijas. Ņemiet vērā, ka ķīniešu viedtālruņos nav instalētas ne Google lietotnes, ne Play veikals, tādēļ jābūt tehniski zinošam un jāinstalē tās pašam. 

Garantija
Vēl viena svarīga lieta, kas jāpatur prātā pirms iegādājaties ķīniešu viedtālruni – ja vēlaties izmantot garantijas iespējas gadījumā, ja ar jauno viedtālruni rodas kādas problēmas, noteikti neiegādājieties ‘’pelēkā importa’’ preci. Tas nozīmē, ka viedtālrunis tiek ievests un pārdots nelegāli, un Jums nav nekāda garanta, ka tas strādā korekti.

Ņemot vērā to, ka daudziem ķīniešu uzņēmumiem nav piekļuves Rietumu tirgum (un dažos gadījumos Rietumos nav oficiālo tirgotāju), ir grūti atrast nepieciešamās detaļas un kādu, kurš prastu salabot šādu viedtālruni. Kad veicat pirkumu, noteikti pārliecinieties par garantiju!

Uzticams tirgotājs
Iespējams, šis ir vissvarīgākais faktors, jo nepareiza tirgotāja izvēle var radīt pamatīgu vilšanos. Dažādi ķīniešu ražotāji pārdod viedtālruņus globālos interneta veikalos. Meizu un Oppo tālruņus var iegādāties, izmantojot Amazon, taču Xiaomi viedtālruņi pieejami tādos interneta veikalos kā AliExpress un GearBest. Citiem ķīniešu zīmoliem, kā OnePlus, ir savi oficiālie interneta veikali.

Visdrošāk, protams, iegādāties šādu viedtālruni kādā no Latvijas veikaliem, kas oficiāli tirgo ķīniešu zīmolus. Viens no tiem – interneta veikals 220.lv.  Pirms pirkuma noteikti izpētiet izvēlēto veikalu un pievērsiet uzmanību atsauksmēm, jo tikai tā varat pārliecināties, ka iegādātā prece ir kvalitatīva. 

Muitas nodoklis
Vēl viena lieta, kas jāzina, iegādājoties ķīniešu zīmola viedtālruni (ja tas nāk no ārzemēm), ir iespējamā muitas maksa. Bieži vien ierīce, kas tiek sūtīta no Ķīnas, tiek piegādāta pēc vairākām nedēļām, un dažkārt tai tiek piemērota papildu maksa, kas ir proporcionāla ierīces izmaksām. Šī maksa var būt līdz pat 20 procentiem no preces kopējās summas.

Ķīniešu zīmola viedtālrunis ir izdevīgs pirkums. Ņemot vērā rakstā sniegto informāciju, Jūs varat iegādāties veikstpējīgu un uzticamu ierīci par pārsteidzoši zemu cenu. Izpētiet tirgu, apdomājiet savas vēlmes un vēlam veiksmi jaunā viedtālruņa iegādē!

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)