Banner 980x90

Jūnijā notiks konference "Cēsu kaujas un Latvijas Neatkarības karš"

Rīga, 22.maijs, LETA. Cēsu Vēstures un mākslas muzejā 6.jūnijā un 7.jūnijā norisināsies Cēsu kauju simtgadei un Latvijas Neatkarības karam veltīta Zinātniskā konference, aģentūru LETA informēja Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas un klientu servisa pārvaldes komunikācijas speciālists Aleksandrs Abramovs.

Pirmajā konferences dienā, 6.jūnijā, ir paredzēta referātu un diskusijas sadaļa. Diskusiju vadīs vēsturnieks Jānis Šiliņš. Ar referātiem uzstāsies Latvijas Kara muzeja, Latvijas Universitātes Vēstures un Filozofijas fakultātes, Latvijas Aizsardzības akadēmijas, Latvijas Okupācijas muzeja, Cēsu Vēstures un mākslas muzeja pārstāvji.

Otrā konferences diena, 7.jūnijs, ir veltīta Cēsu kauju piemiņas un mantojuma saglabāšanai mūsdienās - paredzēts izbraukums pa Cēsu kauju cīņu vietām, kas tiek organizēts sadarbībā ar Latvijas Strēlnieku Apvienības Cēsu nodaļu.

Cēsu kaujas bija kritisks brīdis Latvijas Neatkarības karā, kas izšķīra kara turpmāko gaitu un Latvijas valsts likteni. To atzinuši gan laikabiedri, gan vēsturnieki. Apturot un atsitot vācu vienību ofensīvu un pārejot pretuzbrukumā, tika iegūta ticība saviem spēkiem, kas bija tik ļoti nepieciešama dažus mēnešus vēlāk Bermontiādes laikā.

Konferencei jāpiesakās līdz 3.jūnijam, rakstot uz e-pastu "dace.tabune@cesis.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)