Banner 980x90

Jūnijā Cēsīs skanēs Līgo un viesosies skandalozais angļu monarhs Henrijs VIII

Jūnijs – tradicionāli visā Latvijā Līgo un Jāņu dienu noskaņās. Arī Cēsīs nedēļu pirms Jāņiem pilsētas viesi un vietējie iedzīvotāji tiek aicināti uz ielīgošanas pasākumiem - tradicionāliem Jāņu ieskaņas koncertiem, gan ari uz vasaras Saulgriežu rituāliem. Neizpaliks arī Līgodienas sagatavošanas rituāli – siera siešana, vaiņagu pīšana, maizes cepšana, dziesmas un rotaļas. 
Svētku pasākumus bagātinās, Piļu un muižu nedēļas ietvaros, Cēsu Pils nedēļas piedāvājums ar vairākām jaunām izstādēm, koncertiem Pils dārzā. Pasākumu cikla noslēgumā skandaloza izrāde par angļu monarhu Henriju VIII.

Svētku pasākumus 13.jūnijā plkst.14.00 ieskandinās tautas vērtes kopa "Dzieti" ar programmu "Sadziedāšanās – Jāņu ielīgošana" Cēsu Pils dārzā. Daudz melodijas un teksti par Līgo nakti, lai var dziedāt un dejot bez pārtraukuma!
{baneris}
Plašāka programma paredzēta 20.jūnijā, kad Cēsu Pils dārzā no plkst.11.00 – 16.00 ar siera siešanu, vainagu pīšanu, dejām un tradīcijām Jāņus Cēsīs ievedīs folkloras grupas "Ore" un "Puni". Paralēli šim pasākumam Maija parkā no plkst.13.00 – 15.00 Jāņus iedancos Cēsu Kultūras centra radošie kolektīvi "Dzirnas" un "Saulgrieži" ar deju programmu "Saule grieza zelta riņķi, apkārt kuplu ozoliņu".

Saulgriežu vakarā no plkst.21.00 Cēsu Pils dārzā tiks radīta īpaša Saulgriežu mistērija kopā ar kori "Wenden".

Uz Līgo svētku Zāļu tirdziņu aicināti 23.jūnijā Rožu laukumā.

Piļu un muižu nedēļas ietvaros no 21. – 27.jūnijam, atzīmējot Latvijas muižu un piļu asociācijas 10 gadu jubileju, Cēsu Pils kompleksa apmeklētājiem tiks piedāvāts īpaši pasākumi aktīva un atraktīva darbošanās Viduslaiku stilā, ķegļu spēle, loku šaušana un darbosies kalve.

Cēsu Vēstures un mākslas muzejā tiks atvērtas divas jaunas ekspozīcijas. No 21. – 27.jūnijam Latvijas muižu un piļu asociācijas 10 gadu jubilejas izstāde un no 22. - 30.jūnijam izstāde "Cēsnieki Brīvības cīņās" par Cēsu kaujām un cilvēkiem tajās.

Cēsu Izstāžu namā no 22.jūnija līdz 11.jūlijam apskatāma uz Cēsīm atceļojusi atraktīva un krāsaina Birutas un Jāņa Jansonu izstāde "Mēs esam cirkū". Izstādi veido vienas ģimenes dažāda vecuma mākslinieku darbi apspēlējot tēmu cirks kā savstarpējās attiecības.

Cēsu Pils nedēļas ciklu 26.jūnijā plkst.20.00 noslēgs izrāde "Henrijs VIII" par skandalozo 16.gs. angļu monarhu Henriju VIII ar fascinējošo aktieri Andri Bērziņu galvenajā lomā.

Sākot ar jūniju, Cēsu Rožu laukumā un Maija parkā, nedēļas nogalēs uzstāsies vietējie mūziķi, lai radītu pilsētā vasarīgas un omulīgas noskaņas.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)