Banner 980x90

JL: Vācijas un Latvijas divpusējo attiecību prioritāte ir ekonomiskā sadarbība

"Vācijas kancleres Angelas Merkeles vizīte Latvijā pierāda, ka Latvija ir nozīmīgs Eiropas Savienības (ES) partneris. Abu valstu sadarbības prioritāte ir ekonomiskās programmas, lai pēckrīzes periodā veicinātu ekonomisko izaugsmi un izpildītu Latvijas mērķi pievienoties eiro zonai," norāda partiju apvienības VIENOTĪBA līdzpriekšsēdētāja, partijas Jaunais laiks valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.
Tik augstas pasaules mēroga politiķes interese par mūsu valsti ir īpaša atzinība Valda Dombrovska valdībai, kas apstiprina, ka Latvija ir atguvusi savu starptautisko reputāciju. Turklāt, šī vizīte sniedz plašu ekonomiskās sadarbības un attīstības potenciālu, norāda Āboltiņa.

"Vācijas kancleres vizīte ir nepārprotams signāls, ka Latvija ir izaugusi no jaunās ES dalībvalsts statusa un ir veiksmīgi pārvarējusi krīzes smagāko posmu. Latvija ir respektēts partneris ES saimē, līdz ar to mūsu uzdevums ir ne tikai nostiprināt politisko un ekonomisko sadarbību, bet arī aizstāvēt savas ekonomiskās intereses starp citām ES valstīm," uzskata Āboltiņa.

Āboltiņa norāda, ka ekonomiskajā ziņā abu valstu sadarbībai ir ārkārtīgi liels potenciāls: "Vācija, kuras ekonomika ir trīs reizes lielāka nekā Krievijas, ir nenovērtējams stratēģiskais partneris Latvijas turpmākai attīstībai. Šī vizīte ir vienreizēja iespēja Latvijas ekonomikai piesaistīt jaunus ilgtermiņa sadarbības un investīciju partnerus Latvijai stratēģiski nozīmīgās nozarēs, tostarp, energoefektivitātes, zaļās enerģijas, kā arī transporta, loģistikas un industriālās ražošanas jomās".

Laikā, kad Latvija atradās uz maksātnespējas sliekšņa, Vācijas atbalsts bija izšķirošs starptautiskās atbalsta programmas uzsākšanai. Šobrīd Vācijas, Baltijas jūras reģiona un visas Eiropas ekonomiskā līdera, interese un atbalsts Latvijai ir skaidrs apliecinājums, ka esam piederīgi Rietumu demokrātisko valstu saimei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)