Banner 980x90

Jaunumi skolēnu pavasara ekskursiju piedāvājumā Cēsīs

Atkāpjoties aukstajam laikam, lēniem soļiem ir pietuvojies, visiem tik ilgi gaidītais pavasaris. Šajā pavasarī Cēsīs jau tā plašo skolēnu piedāvājumu klāstu papildinājuši jauni un interesanti piedāvājumi gan maziem, gan lieliem skolēniem.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu kultūras un tūrisma centrā, no 1.maija pagaidu mājvietā durvis vērs vaļā "Mazā Brīnumzeme". Tā ir vienīgā vieta Latvijā, kur būs ļauts ieskatīties un piedalīties kādas apdzīvotas vietas miniatūras modeļa veidošanā.

"Mazajā Brīnumzemē" ir tūkstošiem mazu cilvēku, kas dodas ikdienas gaitās, kā arī svin svētkus. Brīnumzemē dzīvo skolēni, skolotāji, ārsti, slimnieki, policisti, noziedznieki, kā arī vēl citas dzīvas būtnes. Tā ir pa visam reāla mini pasaule. Kur viss notiek kā dzīve. Īpaši skolēniem "Mazā Brīnumzeme" piedāvās Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm unikālu izklaidējošu, radošu un izglītojošu ekskursiju "Cita klase". Tās apmeklējuma laikā būs iespēja vērot, kā tiek veidota un kā darbojas aizraujošā mini pasaule, kuras mērogs būs 1:87.

Iepriekš piesakoties, visi aktīvie un zinātkārie skolnieki un skolotāji tiks gaidīti "Mazajā Brīnumzemē", Cēsīs, Raunas ielā 7. 

Cēsu Jaunajā pilī šajā pavasarī skolēniem tiek piedāvāta jauna lieliska un aizraujoša teatralizēta ekskursija "Viesos pie grāfa Zīversa Cēsu pilsmuižā". Piedāvājumā ir aizraujoši stāsti par to, kāda ir bijusi dzīve Cēsu pilsmuižā, interesanti fakti par grāfa Zīversa dzimtu un tās pārstāvju neparastajiem un ievērojamiem likteņiem. Ekskursijas laikā Grāfs Karls Gustavs fon Zīverss vai viņa sieva grāfiene Helēna ļaus viesiem ielūkoties dažādās pilsmuižas telpās, kā arī ekskursijas laikā apmeklētājiem būs iespēja piedalīties 19.gadsimta tik populārajā ripas dzīšanas spēlē. Tā ir iespēja apvienot patīkamo ar lietderīgo, kur nedaudz apmeklētājus iepazīstinās ar vēstures faktiem, kā arī tiks dota iespēja piedalīties spēļu aktivitātēs.

Piedāvātās ekskursijas ļaus skolēniem gan labi pavadīt laiku, gan arī sniegs jaunu informāciju, kas noteikti būs izglītojoši un noderīgi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)