Banner 980x90

Jaunie mediķi praktizējas "Cēsu klīnikā"

Sadarbībā ar Rīgas Stradiņu universitāti (RSU) Medicīnas fakultāti Cēsu klīnikā no jūlija līdz augustam 3.kursa studenti iziet "Klīniskās aprūpes praksi", kas vairāk vērsta uz māsu darbu, pacientu aprūpi, savukārt 5.kursa studenti iziet "Klīnisko praksi", kas sevī ietver pacientu izjautāšanu un izmeklēšanu, saslimšanas diagnosticēšanu.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja "Cēsu klīnikas" projekta vadītāja Agnese Gaidelione, šobrīd Cēsu klīnikā praksi iziet piecas studentes. Prakses ietvaros tiek iepazīts tuvāk ikdienas darbs neatliekamās medicīniskās palīdzības un uzņemšanas nodaļā, ķirurģijas-traumatoloģijas nodaļā un neiroloģijas -terapijas nodaļā, kas palīdz izvēlēties turpmāko specialitāti. Praktikanti atzinīgi novērtē Cēsu klīnikas speciālistus, kuri darbojas vairākās nozarēs, piemēram kā Dr.Vaivods un Dr.Geruļskis, kuri ir gan ķirurgi, gan flebologi, gan traumatologi un veic arī endoskopiskus izmeklējumus.

Cēsu klīnikas kolektīvs ir ļoti atsaucīgs un ieinteresēts jauno speciālistu izglītošanā. Praktikantes tiek aktīvi iesaistītas visos ārstu darbos-strādājot komandā, tiek diskutēts par diagnozēm un izmeklējumu rezultātiem. Topošās ārstes uzsver, ka viena no galvenajām Cēsu klīnikas priekšrocībām pret Rīgas slimnīcām ir tā, ka studenti var produktīvāk piedalīties ārstu darbā un ārstēšanas procesā, kā arī ik rīta sapulcēs, kas dod iespēju būt lietas kursā par pacietu veselības stāvokli. Labprāt ielūkotos arī radiologu darba ikdienā.

Jautātas par potenciālo profesiju, meitenes vēl nav izlēmušas, jo ir daudz pieprasīto profesiju-pediatrs, kardiologs un anesteziologs. Prakses ietvaros jaunās ārstes ir piedalījušās jau dažādu veidu operācijās (trūces, žultsakmeņu un apendektomijas) un atzinīgi novērtē augstā līmeņa operāciju bloka iekārtojumu un pieejamo aprīkojumu. Studentu acīs Cēsu klīnika tiek vērtēta kā studentiem draudzīga klīnika, kurā ir individuāla pieeja pret ikvienu topošo ārstu, jo tiek dota iespēja iesaistīties ārstēšanās darbā strādājot komandā ar klīnikas speciālistiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)