Banner 980x90

Jaunās grupas tiek aicinātas pieteikt dalību festivālā BILDES 2012

Šī gada oktobra beigās Rīgas Kongresu namā mūzikas un mākslas festivāla BILDES 2012 ietvaros notiks koncerts, kurā tiek aicinātas uzstāties jaunās, mazpazīstamās, BILDĒS vēl nestartējušās grupas kopprojektos ar kādu jau Latvijā zināmu mūziķi. Šāds kopprojektu koncerts pirmo reizi notika 2001.gadā, un šobrīd tas jau ir kļuvis par neatņemamu festivāla sastāvdaļu, kam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi.

Šajā koncertā jaunie mūziķi izpilda divas dziesmas. Viena no tām ir jauno izpildītāju oriģināldziesma, taču otra - jaunā aranžējumā veidota kāda BILŽU veterāna dziesma, ar ko kopā tā tiek arī izpildīta.Kopīgais mēģinājumu process un uzstāšanās festivālā ir piedzīvojums ne tikai jaunajiem izpildītājiem, bet arī jau pieredzējušiem mūziķiem. Nereti pēc veiksmīga kopprojekta izveides jaunie mūziķi un BILŽU veterāni kļūst par sadarbības partneriem un kopīgi uzstājas arī citos pasākumos vai, piemēram, ieraksta dziesmu un uzfilmē videoklipu.

Plašāk skatieties TV24 veidotajā sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)