Banner 980x90

Jaunajā pilī apskatāma fotoizstāde "Cēsis svin svētkus"

No 19.novembra līdz 2015.gada 11.janvārim Cēsu Jaunajā pilī apskatāma fotoizstāde "Cēsis svin svētkus", pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centra Galvenā tūrisma speciāliste Laila Skujiņa.

Izstādē var redzēt cēsnieku un pilsētas viesu svētku fotogrāfijas, kuras iesūtītas ikgadējam fotokonkursam.

Konkurss un izstāde tiek rīkota jau ceturto gadu, ik reizi par citu tēmu. Šogad kopā ar galvenās balvas sniedzēju ceļojumu aģentūru "BaltGo" kā fotokonkursa tēma tika izvēlēta – svētki. Cēsis 2014.gadā īpaši izceļas ar plašo un daudzveidīgo pasākumu piedāvājumu. Tie notiek dažādos gadalaikos gan iekštelpās, gan brīvā dabā. Krāsainās fotogrāfijās atspoguļo 2014.gada pasākumu daudzveidību, Cēsu pilsētas un novada vidi un cilvēku emocijas. Fotomirkļi ir no pilsētas svētkiem, Cēsu Mākslas festivāla, Viduslaiku dienas Cēsu pilī, Ziemassvētkiem martā par godu filmēšanai, Rīgas ielas svētkiem, izstādēm Cēsu Sv.Jāņa baznīcā un Vidzemes koncertzālē "Cēsis". Neiztikt arī bez sporta notikumiem – mirkļi no velomartona un ikgadējā skrējiena "Jānis un Jānītis".

Izstādē redzamas 25 labākās fotogrāfijas no konkursā iesūtītajām. Tās tika atlasītas balstoties uz žūrijas un skatītāju balsojumu cesis.lv un "Cēsis senatnes mūsdienās" facebook.com galerijām. Pirmās vietas ieguvēja Marta Bērziņa ar fotogrāfiju "Kenediju dzīve Marka Šova fotogrāfijās" no fotoizstādes Vidzemes Koncertzālē "Cēsis" saņēma galveno balvu – dāvanu karti no ceļojumu aģentūras "BaltGo" 50 Eur vērtībā. Tāpat tika pasniegtas veicināšanas balvas otrās un trešās vietas ieguvējiem. Otrā vieta Lidai Kokai ar fotogrāfiju "Kad Jānis un Jānītis aizskrējis" no Līgo svētkiem Pils dārzā. Trešā vietas ieguvējs – Igors Juršēvičs ar foto "Gaidos startu" no Cēsu velomaratona.

Izstādes fotogrāfiju autori ir arī Zane Leimane, Agita Baltbārde, Indra Jaunzema, Līga Eglīte, Laila Jakovļeva, Andris Koks. Galeriju papildina 10 balsojumā neiekļauti Gunas Bērziņas fotomirkļi no Cēsu pilsētas svētkiem.

Izstāde atvērta līdz 2015.gada 11.janvārim Cēsu Jaunajā pilī (Pils laukums 9). Izstādes apmeklējums - bezmaksas. Jaunās pils darba laiks: no otrdienas līdz sestdienai no plkst.10.00 līdz plkst.17.00, svētdienās no plkst.10.00 līdz plkst.16.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)