Banner 980x90

Janvārī Vidzemes koncertzālē "Cēsis" notiks krievu romanču koncerts

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Sestdien, 14.janvārī, plkst.19.00 Vidzemes koncertzālē "Cēsis" notiks krievu romanču koncerts ar Ilonu Bageli un Samsonu Izjumovu, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja cēsu novada pašvaldībā. 

Latvijas Nacionālās operas (LNO) solistu - Ilonas Bageles un Samsona Izjumova,jaunajā koncertprogrammā skanēs populāras un klausītāju iemīļotas 19.gs un 20.gs. krievu komponistu romances un dziesmas. Koncertu paspilgtinās komponista Kārļa Lāča un Andreja Puškareva oriģinālās aranžijas, Elitas Bukovskas režija un Zanes Zelmenes video vizualizācija.

2012.gada Lielās mūzikas balvas ieguvējas izrādes "Cantando y amando" idejas autore un soliste Ilona Bagele un LNO mūziķu apvienība Ilzes Ozoliņas vadībā kopā ar LNO solistu Samsonu Izjumovu ir izveidojusi jaunu koncertprogrammu ar krievu romancēm.

Klausītāju tūkstoši Latvijā un ārpus tās robežām ar sajūsmu un ovācijām ir novērtējuši mecosoprāna Ilonas Bageles spēju būt vienlīdz izcilai operas un džeza, populārās un kamermūzikas žanru interpretei.

LNO solists Samsons Izjumovs savā repertuārā blakus spilgtām operas lomām pievērsies arī kamermūzikai. Mākslinieka izpildījuma manierei raksturīgs cēlums un emocionāli izjusts dziedājums. Samsona Izjumova balss tembrs valdzina ar siltu un samtainu skanējumu.

Koncertā piedalīsies ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis un LNO mūziķu apvienība - Ilze Ozoliņa (klavieres), Svetlana Okuņa (vijole), Inga Sunepa (čells), Inita Āboliņa (akordeons) un Mareks Auziņš (kontrabass).

*Pasākums nav paredzēts pirmsskolas vecuma bērniem. Pasākuma laikā darbosies Bērnu istaba.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)