Banner 980x90

Izpildītājs "Zaķis" pretendē uz "Alternative.lv Gada balvu"

Beidzoties publiskajam balsojumam, ir noskaidroti nominanti, kuri pretendē uz "Alternative.lv Gada balvas" trofejām, kuras paredzēts pasniegt piektdien, 12.februārī, svinīgajā ceremonijā klubā "Pūce, Klubs Naktī".

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē "Alternative.lv", nominantu starpā ir arī alternatīvās mūzikas izpildītājs no Cēsīm "Zaķis".

Trīs nedēļas portālā "Alternative.lv" bija iespēja novērtēt aizvadītā gada strādīgākās apvienības. Tautas balsojumā, kas ilga līdz 5.februārim, noskaidrotas piecas grupas kategorijās "Gada albums", "Gada video", "Zelta bumbieris" un "Gada jaunā grupa", savukārt pirmo reizi paredzēts apbalvot spilgtāko 2015.gada grupas koncertu kategorijā "Gada labākā uzstāšanās".

Portāla pārstāvji pasniegs arī "Alternative.lv special" balvu par īpašu ieguldījumu Latvijas alternatīvās skatuves attīstībā. Trijās kategorijās uzvarētāju noteiks īpaši pieaicināta žūrija, taču divās - klausītāju balsojums.

Alternative.lv Gada balvai nominēti:

Kategorija "Gada video"

* "Darrva" - Salna;
* "Inokentijs Mārpls" - Brīvību Latvijai;
* "Rīgas modes" - Es nesaprotu;
* "Skyforger" - Melnās buras;
* "Zāle" - Mitago.

Kategorija "Labākā jaunā grupa"

* "Chomsky Chess Club";
* "HARTA";
* "Protean";
* "Velnezers";
* "Zāle";
* "Zelta bumbieris";
* DJ Krankenwage;
* "Morālā ateja";
* "Origo Boys";
* "Rīta stienis";
* "Zaķis"

Kategorija "Gada albums"

* "Indygo" - Stars;
* "Laika suns" - Gaismas lādiņš;
* "Omert?" - Crown Of Seven;
* "Skyforger" - Senprūsija;
* "Tesa" - G H O S T

Kategorija "Gada labākā uzstāšanās"

* "Aurora" - festivāls "Laba Daba";
* "Huskvarn" - pēdējais koncerts "Melnajā piektdienā";
* "Skyforger" - albuma "Senprūsija" prezentācija "Sapņu Fabrikā";
* "TESA" - albuma "G H O S T" prezentācija "Ģertrūdes ielas teātrī";
* "Židrūns" - koncerts "Ādmiņu ielā"

Svinīgā apbalvošanas ceremonija ar veikalu tīkla "Spirits & Wine" atbalstu notiks 12.februārī Vecrīgas klubā "Pūce, klubs naktī", agrākajās "Pulkvedim neviens neraksta" telpās. Šogad īpašs uzsvars likts uz balvu pasniegšanas svinīgo daļu. Ar īpašiem akustiskajiem priekšnesumiem uzstāsies grupas "S.I.L.S.", "Laika suns", "Laime pilnīga", kā arī jaunā apvienība "Ādažu Shipsi" un Latvijas ska-punk pionieri "All Day Long". Par mūziku visa vakara garumā gādās DJ AI-VA.

Ieejas maksa pasākumā: 7 eiro, savukārt, tiem, kuri piedalījušies balsojumā: 5 eiro.

Pērn balvu par gada labāko albumu saņēma ansamblis "Manta", savukārt "Darrva" tika atzīta par gada jauno grupu. Video nominācijā uzvarēja "Momend" ar klipu dziesmai "Another Human Being", bet klausītāju balsojumā "Zelta bumbieri" saņēma apvienība "Jūdas graši". Tāpat "Alternative.lv" balvu pasniedza grupai "Aurora" par "Gada atgriešanos", savukārt studijas "Hodila Records" saimnieks Ģirts Laumanis saņēma īpašo balvu par ieguldījumu Latvijas alternatīvās mūzikas attīstībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)