Banner 980x90

Imantdienas Cēsīs pulcēs ap 4 tūkstošiem skatītāju

Organizatori sagaida, ka sestdien, 7.jūlijā Cēsu Pils parka estrādē tradicionālie komponista Imanta Kalniņa mūzikas svētki "Imantdienas" pulcēs trīs līdz četrus tūkstošus skatītāju, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pastāstīja Imantdienu organizatoru pārstāvis Kārlis Auzāns.

Viņš teica, ka Pils parka estrādē ir aptuveni divi tūkstoši sēdvietu, un aptuveni tikpat lielā pulkā plānots sagaidīt arī skatītājus, kuri iegādājušies stāvvietu biļetes. Pašlaik pieejamā informācija "Biļešu paradīzes" interneta mājaslapā liecina, ka visas sēdvietu biļetes uz Imantdienām ir izpiktas, bet vēl pieejamas stāvvietu biļetes. Auzāns stāstīja, ka arī 7.jūlijā pirms pasākuma pie ieejas interesenti varēs iegādātes tikai stāvvietu biļetes.

Pašlaik intensīvais mēģinājumu laiks jau tuvojas beigām. Pēdējās divas nedēļas visas trīs pamatgrupas - "Menuets", "Turaidas roze" un "Autobuss debesīs" strādājušas ļoti aktīvi.

Kā lielāko šā gada pārtseigumu Auzāns minēja grupas "Menuets" atgriešanos. Grupa Imantdienās atskaņos divas pilnīgi jaunas dziesmas, kā arī tautā mīlētas Imanta Kalniņa kompizīcijas. Savukārt pirmo reizi Imantdienās uzstāsies Māra Upmane-Holšteina un Andris Ērglis, kurš dziedāšot Imanta Kalniņa dziesmas, ko savulaik izpildījis mūziķis Igo.

Šogad Imantdienas piedāvās īpaši daudzveidīgu programmu. Ievērojot senu, bet daudzus gadus nerealizētu tradīciju, šogad Imantdienu koncerta pirmā daļa būs veltīta kādam dzejniekam, kura dzejai ir liela nozīme Imanta Kalniņa mūzikā. Grupas "Turaidas roze" un paša komponista uzstāšanās šogad būs veltīta Ojāram Vācietim un viņa dzejai.

Koncerta otrajā daļā uzstāsies grupa "Autobuss debesīs" un Marts Kristiāns Kalniņš, izplidot gan populārākās dziesmas no grupas repertuāra, gan skaņdarbus no dziesmu cikla "Autobuss debesīs". Šajā koncerta daļā uzstāsies arī vairāki viesi - Goran Gora, Māra Upmane - Holšteina un Andris Ērglis. Koncerta noslēgumā gaidāma arī neiztrūkstošā publikas sadziedāšanās. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)