Banner 980x90

Imantdienās būs oratorijas "Dzejnieks un nāra" turpinājuma pirmatskaņojums

Gadskārtējos Imanta Kalniņa mūzikas svētkos "Imantdienās", kas 13.jūlijā notiks Cēsu Pils parka estrādē, šogad sagaidāms vērienīgs pirmatskaņojums - turpinājums 1973.gada oratorijai "Dzejnieks un nāra" ar Imanta Ziedoņa vārdiem, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pavēstīja Imantdienu organizatoru pārstāvis Kārlis Auzāns.

"Dzejnieks un nāra" otrā daļa pirmo reizi izskanēs Imantdienu koncerta otrajā daļā. To kopā ar pašu autoru atskaņos grupa "Turaidas roze" un solisti - Uģis Roze, Līga Priede un Jēkabs Kalniņš.

"Dzejnieks dzīvo tālāk savu zemes cilvēka dzīvi, taču nespēj aizmirst tikšanos ar Nāru un ilgojas atkal satikt to. Viņš vēlreiz šķērso abas pasaules šķirošo līniju un satiek Nāru vēlreiz. Tikšanās ir atkalredzēšanās prieka, mīlestības un laimes pārpilna, bet tikpat skumja ir neizbēgamā šķiršanās. Pēc šīs tikšanās Nārai piedzimst dēls - Nāru puika, kurš, savukārt, ilgojas pēc sava tēva - Dzejnieka. Noslēgumā skan Nāras brīdinājums: "Lieli lieli plūdi nāks, Nebēdz augstu kalnos"," jaundarba saturu ieskicē Imants Kalniņš.

Organizatori informē, ka līdztekus "Dzejnieka un nāras" pirmatskaņojumam Imantdienās šogad skanēs daudzas pazīstamas komponista dziesmas tautas mūzikai pietuvinātās aranžijās projekta "Raxtu Raxti" izpildījumā, kā arī pašas pazīstamākās un publikas gaidītākās dziesmas grupas "Autobuss debesīs" un dziedošo aktieru izpildījumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)