Banner 980x90

IKVD: Īstenojot ideju par papildnodarbībām mazākumtautību skolās, nedrīkst pārkāpt likumā noteikto skolēnu slodzi

Rīga, 15.dec., LETA. Īstenojot Rīgas domes ideju mazākumtautību skolās nodrošināt papildnodarbības mācību priekšmetu apguvei dzimtajā valodā, nedrīkst pārkāpt likumā noteikto slodzi skolēniem, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītāja Inita Juhņēviča.

Viņa atgādināja, ka likumā ir skaidri noteikts, cik liela var būt skolēnu mācību slodze.

Juhņēviča solīja, ka IKVD rūpīgi sekos līdzi, kā šis priekšlikums tiks īstenots.

Kā ziņots, Saeimā valdošā koalīcija ir paziņojusi par plāniem pakāpeniski vidusskolās pāriet uz mācībām tikai valsts valodā, kam iebilst partijas, kuras pārstāv krievvalodīgo elektorātu, tostarp Rīgas domes mēra Nila Ušakova pārstāvētā "Saskaņa", kas ir pie varas Rīgas domē.

Ušakovs paziņojis, ka no 2019.gada 1.septembra Rīgas pašvaldība pilsētas mazākumtautību skolās nodrošinās papildnodarbības mācību priekšmetu apguvei dzimtajā valodā. "Tas nozīmē, ka pēc tam, kad ir notikusi nodarbība fizikā valsts - latviešu - valodā, ja ir nepieciešams, bērns varēs doties uz papildnodarbībām, kur viņam tā pati tēma tiks paskaidrota vēlreiz - viņa dzimtajā valodā," skaidroja Ušakovs.

Lai gan patlaban pašvaldības piedāvājums attiecas tikai uz vidusskolas 10.-12.klasēm, Ušakovs pieļāva, ka, reaģējot uz pēdējiem reformas skaidrojumiem, iespējams, būs jāpiedāvā līdzīga programma arī pamatskolas 7.-9.klasē. Ušakovs skaidroja, ka šajās klasēs programma varētu tikt ieviesta mazākā apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)