Banner 980x90

Igauņu skolēni Cēsīs gūst jaunas zināšanas

Cēsu Profesionālajā vidusskolā jau nepilnu mēnesi jaunas zināšanas mēbeļu galdniecībā apgūst divi Pērnavas Profesionālās izglītības centra audzēkņi Egerts Kiviselgs un Simo Lensments, kuri turpina septiņus gadus ilgo Cēsu un Pērnavas sadarbību profesionālajā izglītībā, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Cēsu Profesionālās vidusskolas direktore Maira Apsīte ir gandarīta, ka cēsnieki otro reizi var uzņemt apmaiņas audzēkņus no Pērnavas, sniedzot tiem kvalitatīvu un interesantu izglītību. "Pirmie sadarbības gadi noritēja, mūsu mācībspēkiem un audzēkņiem viesojoties Pērnavā un intensīvi apgūstot Igaunijas labo pieredzi profesionālās izglītības attīstībā," stāsta Apsīte, "tāpēc varam teikt, ka šobrīd daudzi izglītības modeļi ir tieši pārņemti no Igaunijas."

Galdniecības 2.kursa audzēknis Egerts Kiviselgs atzīst, ka Cēsīs var apgūt radošākas tehnikas un vairākas interesantas nianses, piemēram, kokgriešanu, kas Egartu šeit ļoti ieinteresējusi. Namdaru un mēbeļu galdnieku skolotājs Mārtiņš Jurciņš skaidro, ka jau šobrīd Pērnavas audzēkņi savā skolā apgūst intarsijas tehniku, ko savukārt 2014.gadā no cēsniekiem iemācījās Pērnavas meistars un apmaiņas audzēkņi.

Joprojām katru gadu četri Cēsu Profesionālās vidusskolas audzēkņi dodas apmaiņas programmā uz Pērnavu, kur gūst pieredzi vietējos uzņēmumos. "Nākamgad vēlamies paplašināt sadarbību un veikt apmaiņas arī namdaru programmā," par plāniem stāsta M.Apsīte un atzīst, ka vidusskolai ir labs potenciāls, "mūsu audzēkņiem vairāk ļauts darboties individuāli, attīstot savas idejas, atšķirībā no Pērnavas, kur programma ir vairāk standartizēta – visiem vienāda".

Pērnavas Profesionālās izglītības centra audzēkņi mēbeļu galdniecības kursu Cēsu Profesionālajā vidusskolā apgūst vienu mēnesi programmā "Erasmus+".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)