Banner 980x90

Ieteikumi kāzu kleitas meklējumos

Foto: līgavām.lv/ Bazaly Photography
Foto: līgavām.lv/ Bazaly Photography
Vai tuvojas jūsu lielā diena? Izvēlēties tērpu īpašajai dienai ir patiesi maģisks brīdis. Tas ir brīdis, kas pilns izaicinājumu – kā atrast atbilstošu kleitu, kā izvērtēt tās kvalitāti un kādi ir labākie zīmoli? Šis ir brīdis, lai piepildītu sapni un justos kā visskaistākā! Kleita kāzām ir tērps, kurā ir pienācis brīdis būt labākajai, skaistākajai, mīlētākajai! Uzziniet, kādu kāzu kleitu izvēlēties, lai padarītu jūsu mirkli tik īpašu! 
Kā atrast atbilstošu kāzu kleitu? 
Izvēloties kāzu kleitu, noteikti jāņem vērā svinību apstākļi, gadalaiks, kurā precēsieties, jūsu ķermeņa aprises un pavisam noteikti - jūsu gaume. Izskatīties un justies skaisti savā kāzu dienā ir katras meitenes sapnis, tāpēc tik svarīgi ir atrast sev ideāli piemērotu kāzu kleitu! 

Atbilstoša kleita kāzu formātam
Kāzu kleita noteikti ir jāizvēlas atbilstoši ne tikai savam sapnim un jaunākajām tendencēm, bet jānovērtē arī, kur un kā kāzas norisināsies. Kāds ir jūsu kāzu koncepts? Ja izvēlaties zaļas noskaņas visā noformējumā un džungļu atmosfēru, iespējams, kleita ar kontrastējošām krāsām neiederēsies kopējā stāstā. Kleitai un aksesuāriem ir jābūt daļai no vēstījuma, ko viesiem un sev vēstīsiet ar noformējumu un svinību vietas palīdzību. Padomājiet par atbilstošu tērpu aktivitātēm, ko esat ieplānojuši. Vai kleita sniegs jums iespēju izlavierēt pa mazajām laipiņām pāri upītei un būs tieši laikā pludmales smiltīs?

Kāzu kleita sezonai 
Noteikti ir jāpadomā par sezonu un jāizvērtē laika apstākļi īpašajā dienā. Izvēlētajā vietā var būt vējains vai pat pa kādai lietus lāsei, var gadīties arī karsta saule, tāpēc laicīgi ir jāpadomā par dažādiem aksesuāriem, kas jūs pasargās no lietus vai saules, piemēram, gaumīgs lietussargs! Tērpa garums, biezums, materiāls - esiet gatavas neparedzamām situācijām, lai īpašajā dienā jūs pārsteigtu tikai mīļie!

Foto: Shutterstock.com/ BAIMIROFoto: Shutterstock.com/ BAIMIRO
Kleita saskaņā ar ķermeni
Noteikti ir jāatceras, ka kleitā jums būs jāpavada diena, tāpēc tai ir jābūt arī ērtai un nemaz nav jābūt jūsu apgrūtinājumam. Jūsu uzdevums ir atrast kleitu, kas ne tikai atbilst visām jūsu vēlmēm un kāzu noskaņai, bet arī ļauj jums kustēties un būt brīvām. Izvēlieties savam augumam atbilstošu kleitu. Necentieties iespraukties mazāka izmēra kleitās, tikai tāpēc, ka dotajā brīdī domājat, ka – līdz īstajai dienai būsiet formā vai tāpēc, ka tā ir tik glīta. Šī ir diena, kad jums ir jābūt saskaņā ar sevi un savu ķermeni. Mazāka izmēra kleitas var sagādāt pārsteigumus, tāpēc kāzu kleitu izvēlieties sev atbilstošā izmērā, galvenais, lai tā der kā uzlieta. Ja esat piesardzīgas, izvēlieties nedaudz lielāku kleitu, konsultējaties ar šuvēju un noskaidrojiet, vai īsi pirms kāzām to pēc nepieciešamības varēs iešūt.  

Kāzu kleita atbilstoši gaumei
Pats galvenais – kleita ir jābūt jūsu gaumē! Nekādas piekāpšanās citu ieteikumiem vai konsultanta spiedienam, izvēloties īsto un vienīgo kleitu, kas jums neliek šaubīties. Vēlaties tik daudz pērlītes, lai citiem žilbst acis, vai krēmkrāsas tonis ir daudz tuvāks par balto? Uz priekšu!

Kā izvērtēt kāzu kleitu kvalitāti? 
Meklējot kāzu kleitu, jāpatur prātā, ka kvalitāte būs panākumu atslēga! Lai kāzu kleita būtu atbilstoša apstākļiem un būtu jūsu sabiedrotā, noteikti jāatceras daži knifi:
izvēlieties kleitu, kas ir maigi baltā krāsā vai citos toņos, bet ne spilgti balta vai citas spilgtas krāsas, kas var radīt lētu iespaidu; 
novērtējiet kleitas materiālu – vienkārša augstas kvalitātes materiāla kāzu kleita ir daudz labāka izvēle, kā apjomīga zemas kvalitātes materiāla.
 
Foto: līgavām.lv/ Kristīne GrīnvaldeFoto: līgavām.lv/ Kristīne Grīnvalde
Izmantojiet visas jūsu maņas!
Lai izvērtētu kleitas kvalitāti, nekautrējaties izmantot visas jūsu iespējas un, ja vēlaties, droši jautājiet konsultantam!
1. Apskatiet kleitu – zemas kvalitātes kleitas atspīd un izgaismojas dažādās situācijās. Aplūkojiet to dienas gaismā, vai tā nemaina krāsu. Mēģiniet to nofotografēt, raugieties, vai atspīd zibspuldze vai kleita izskatās kā dzīvē; 
2. Aptaustiet to – kvalitatīvs materiāls būs patīkams rokām un neliks ādai niezēt; 
3. Uzmēriet to – izmēģiniet dažādus manevrus, piemēram, apsēsties, pastaigāt. Novērtējiet, vai tā neburzās un ir atbilstoša iepriekšminētajām kvalitātēm; 
4. Pievērsiet uzmanību detaļām – nekvalitatīviem ražojumiem varat ieraudzīt līmes pleķīšus, malas, kas sāk irt vai diegi, kas nav līdz galam apstrādāti.

Kādas ir jaunākās kāzu kleitu tendences? 
2018. gads kāzu kleitu pasaulē atnesis jaunas vēsmas. Atpakaļ modē ir bantes – mazas bantītes uz muguras un bantes ap vidukļa līniju vai piedurknēm. Šogad kleitās ielavīsies arī tumšās krāsas. Dizaineri Vera Wang un Reem Acra 2018. gada pavasara kāzu modes kolekcijā ienes melnos akcentus, papildinot tik ierasti klasiski gaišo kāzu noskaņu. 

Sekojot šī gada tendencēm, garas un īsas piedurknes bez plecu daļas ir izaicinājums klasiskajam piegriezumam. Kleitas iegūst jaunus apveidus, aizstājot ierasto stingra vidukļa dizainu ar krītošu audumu. Sievietēm, kas vēlas justies ērtāk vai nevēlas tortes tipa kleitas, dizaineri ir izveidojuši arī dažādus kāzu bikškostīmus.

TOP dizaineri kāzu kleitu pasaulē
Pasaules dizaineri iezīmē kāzu kleitu pasaules tendences. Bijusī daiļslidotāja Vera Wang – novērtē kleitu un ķermeņa saderību. 1990. gadā, sākot savu karjeru kā kāzu kleitu dizainere, Vera Wang līdz šim bijusi daudzās slavenību kāzās. Galia Lahav ir pazīstama ar fokusu uz katru sīkāko detaļu un ir pazīstama kāzu kleitu dizaineru vidū jau 30 gadus. Arī jūs varat smelties iedvesmu no viņas idejām! Ines Di Santo moto ir: "Kāzu diena ir jūsu sarkanā paklāja brīdis, un es esmu šeit, lai palīdzētu jums kļūt lieliskām!", liekot uzsvaru uz ķermeņa līnijām katrā kleitā. Inbal Dror apvieno tradicionālās formas ar modernām detaļām, turpretī Jenny Packham savos kāzu kleitu dizainos saved kopā vēsturi, veidojot retro pavisam jaunā līmenī. Aplūkojiet dizaineru mājaslapas un smelies iedvesmu!

Kāzu kleitas Rīgā
Pasaules tendences ir atrodamas arī tepat – Latvijā. Kāzu medijs Līgavām.lv apkopojis informāciju par kāzu saloniem Rīgā, kurus vērts apmeklēt: 
AMELIA;
 
Kāzu kleitas cenas ļoti variē, šajos salonos cenu diapazons ir no 240 eiro līdz pat 2500 eiro. Šī summa var pieaugt, ja izvēlaties jums speciāli veidotu kleitu vai smalkus roku darinājumus.

Iegādāšanās veidi 
Lai īstā kleita nonāktu jūsu rokās, varat izvēlēties vienu no trīs kleitas iegādāšanās veidiem, vai pat kombinēt tos, lai meklējumi būtu veiksmīgi – dodieties uz kāzu salonu, iznomājiet kleitu vai iegādājaties to internetā. 

Apmeklējiet kāzu salonus!
Viens no tiem ir pavisam klasisks – jūs varat izvēlēties kāzu kleitu, apmeklējot salonus, aplūkot un laikot kleitas klātienē. Šāda iespēja ļauj jums izmantot veikala konsultanta ieteikumus un atbalstu, lai veikalā pavadītais laiks būtu produktīvs. Šāds apmeklējums var sniegt kāzu sajūtu un atmosfēru, ļaujot gaidīšanas laikam kļūt vēl skaistākam. 
 
Foto: līgavām.lv/ Liene Pētersone // kāzu rīkotājs BannteFoto: līgavām.lv/ Liene Pētersone // kāzu rīkotājs Bannte
Kāzu kleitu noma
Ja nevēlaties raizēties par aizņemtu vietu skapī un apģērbu, kuru tik drīz nemaz neuzvilksiet atkal – kāzu kleitu noma var būt atbilde šīm bažām. Kleitas nodošana meitai iespējams ir skaista tradīcija, bet ne jūsu dzīves veidam atbilstoša. Jūsu dzīves veids var ietekmēt arī jūsu izvēli iepirkties internetā, aplūkojot kāzu kleitas dinamiskā un ātrā veidā. Dažu sekunžu laikā varat iepazīties plašu kleitu klāstu, lai atrastu īsto modeli un iznomātu to.

Kāzu kleitas internetā
Kāzu kleitas meklējumi internetā var pavērt jaunu redzējumu un likt aplūkot tādas kleitas, kam, iespējams, veikalā paietu garām. Izvēloties šādu iepirkšanās veidu, jāierēķinās ar laiku piegādei, pielāgošanai un uzlabošanai, kā arī jāpievērš uzmanība tērpa atgriešanas noteikumiem, ja piegādāto kleitu tomēr nevēlaties.

LĪGAVĀM.lv novēl kāzu dienu sagaidīt mierpilni un ar pārliecību – lai izsmalcinātas mežģīnes, elegants matu sakārtojums un gaisīgs kāzu plīvurs padara šo dienu vēl īpašāku! 
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)