Banner 980x90

Iestājas par Pastariņa skolas saglabāšanu

Cēsu pilsētas Pastariņa pamatskolai jāpastāv arī turpmāk - tā uzskata 95% aptaujāto skolas audzēkņu vecāki. Vecāki iniciatīvu skolas aizstāvībā uzsākuši pēc tam, kad atkal aktualizējušās runas par Pastariņa skolas iespējamo slēgšanu, vēsta laikraksts "Druva".

Skolas 3.klases audzēknes un skolas vecāku padomes pārstāvis Dzintars Vīņauds laikrakstam "Druva" atklātā vēstulē raksta: "Cēsu novada domes deputātiem būtu jāsaprot, ka lielākā vērtība valstī un Cēsīs ir tieši sākumskolai (pēc Vispārējās izglītības likuma). Tajā bērni pēc bērnudārza var nokļūt mazā, drošā un mājīgā vidē. Ir bērni, kuri sešu, septiņu gadu vecumā nav spējīgi sākt skolas gaitas lielā kolektīvā, kur kopā mācās bērni no 1.-9. klasei. Šajā ļoti saspringtajā un stresa pilnajā sabiedrībā maziem bērniem it sevišķi nepieciešama atsevišķa, maza skola, kāda ir Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskola. Tā sevi pilnībā pierādījusi 20 gadu garumā."

Vecāki uzskata, ka pašvaldībām ir pienākums nodrošināt iespēju iegūt pamatizglītību dzīvesvietai tuvākajā izglītības iestādē ar iespējām iegūt arī interešu izglītību.

"Pastariņa skolu mīl bērni un vecāki. Skolas augstākais vērtējums ir tas, ka vairāku gadu garumā, izplatoties pilsētā runām par it kā skolas iespējamo slēgšanu, vecāki tomēr nākuši un pieteikuši bērnus 1.klasei. Klašu piepildījums liecina, ka vecāki joprojām bērniem izvēlas tieši šo mazo, mājīgo un drošo skolu," vēstulē "Druvai" raksta Dz.Vīņauds.

Vecāki uzņēmušies iniciatīvu, lai pierādītu skolas nepieciešamību - skolas audzēkņu vecāku vidū veikta aptauja, kurā no 175 respondentiem 95% ir par skolas saglabāšanu, kā galvenos tās plusus minot izdevīgo atrašanās vietu, labu pedagogu kolektīvu un individuālu pieeju katram bērnam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)