Banner 980x90

Hosams Abu Meri: Nākotnē būtu jāveido koalīcija ar "Saskaņu"

Valdība ar "Saskaņu" patlaban nav iespējama, bet nākotnē šī politiskā spēka ņemšana valdošajā koalīcijā stiprinātu Latvijas valsti, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" pauž no "Vienotības" saraksta Saeimā ar "mīksto" mandātu iekļuvušais libāniešu izcelsmes gastroenterologs Hosams Abu Meri.

Būdams pirmais arābs Latvijas Saeimā, viņš uzskata, ka kopumā Latvijā nav nopietnu etniskās diskriminācijas incidentu, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm. Nacionālo minoritāšu stāvokļa, cilvēktiesību jautājumos Latvijā nevarot runāt par kādu sliktāku situāciju nekā Eiropas Savienībā (ES) kopumā. Gluži otrādi - mazākumtautības šeit atrodas labākā situācijā nekā daudzās citās ES valstīs, uzskata Abu Meri.

Jautāts, vai pieder pie tā "Vienotības" spārna, kas saka, ka nekad nestrādās koalīcijā ar "Saskaņu", jaunais Saeimas deputāts laikrakstam atbild noraidoši. "Es domāju, ka ar "Saskaņu" var strādāt kopā, un pieļauju, ka ne tagad, bet vēlāk tas arī noteikti notiks. Šobrīd tam traucē Ukrainas jautājuma dažādā izpratne, "Saskaņas" aplamā rīcība, nepārtraucot līgumu ar Putina "Vienoto Krieviju", kā arī savulaik neviennozīmīgā rīcība latviešu valodas referendumā," uzskata Abu Meri.

Taču viņš domā, ka nākotnē "Saskaņas" ņemšana koalīcijā stiprinātu valsti un nāktu par labu iekšējai drošībai. "Manuprāt, šādai koalīcijai būtu jāveidojas. Bet tam, protams, vajadzīgas divas puses: jāmainās gan "Saskaņai", gan arī nacionālajām partijām jāsaprot, ka ilgstoši nevar turēt būtisku vēlētāju daļu tādā kā politiskā trimdā. Pagaidām gan es neredzu, ka abas puses būtu gatavas kompromisam," intervijā "Neatkarīgajai" klāsta jaunais parlamentārietis.

Abu Meri atklāj, ka tuvāko desmit gadu laikā plāno aktīvi darboties politikā, bet diez vai valdības līmenī. Tomēr, ja partija piedāvātu veselības ministra amatu, sakot, ka neviens Latvijā negrib uzņemties šos pienākumus, viņš, visticamāk, piekristu.

Vaicāts, vai Saeimā organizēs Latvijas-Libānas sadarbības grupu, Abu Meri atbild apstiprinoši, norādot, ka tā ir viņa prioritāte. "Taču vēl es gribētu organizēt arī citas sadarbības grupas ar arābu valstu, ar Persijas līča valstu parlamentiem, jo šajās valstīs ir nozīmīgi investori, kuriem ienākot Latvijā, tiktu veicināta mūsu valsts ekonomiskā attīstība."

Abu Meri 12.Saeimas vēlēšanās no "Vienotības" saraksta Rīgā startēja ar 17.numuru. Ar vēlētāju vilkto plusiņu atbalstu Abu Meri spēja pakāpties līdz 9.vietai, kas viņam deva iespēju iekļūt parlamentā, "Vienotības" ministriem uz laiku noliekot Saeimas deputāta mandātus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)