Banner 980x90

Heikile: Strādājām kā komanda

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlētāji uzvarētajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar Magņitogorskas "Metallurg" darbojušies kā īsta komanda, uzskata vienības galvenais treneris Kari Heikile.

Rīgas "Dinamo" sestdien viesos pārtrauca sešu zaudējumu sēriju, ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspējot Magņitogorskas "Metallurg" spēlētājus. Divus vārtus rīdziniekiem guva aizsargs Stīvens Seigo, bet punktu mačam ar vārtiem mazākumā pielika Andris Džeriņš.

"Šī, protams, bija laba uzvara. Strādājām kā komanda. Aizvadām daudz labu spēļu, tomēr problēmas rada tas, ka nespējam gūt vārtus, jo spēles gandrīz vienmēr ir līdzīgas," pēc mača teica Heikile. "Zinām, ka esam fiziski gatavi. Tikai vienu vai divas reizes esam zaudējuši ar lielu rezultātu, bet visi pārējie zaudējumi bijuši ar 1-2 ripām. Šī bija ļoti svarīga uzvara."

Šajā mačā Rīgas "Dinamo" vārtus sargāja Jakubs Sedlāčeks un Heikile bija priecīgs ar viņa sniegumu.

"Mūsu komandā ir divi labi vārtsargi un katrs spēlē pa divām spēlēm. Sedlāčekam bija problēmas ar celi, tomēr tāpat viņš labi nospēlēja arī iepriekšējā mačā ar Ufas "Salavat Julajev"," teica Heikile.

Pats Sedlāčeks intervijā "Dinamo" preses dienestam atzina, ka uzvara bija ļoti svarīga.

"Šī bija ļoti grūta nedēļa. Mums punkti bija ļoti nepieciešami un esmu ļoti priecīgs, ka šodien tos izdevās iegūt. Spēle mums bija smaga," stāstīja vārtsargs. "Pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem mēs bijām vēl vairāk fokusēti. Šodien ļoti labi spēlējām mazākumā, īpaši pret tādu komandu. Mazākumā mēs šodien spēlējām ļoti daudz. Pat pārāk daudz. Vienu iespēju viņi tomēr realizēja, bet kopumā esmu apmierināts. Pēc trešajiem gūtajiem jau mēs kontrolējām spēles gaitu."

Sedlāčeks atklāja, ka nemaz nav pamanījis Seigo noraidīšanu līdz spēles beigām.

"Es pat nezināju, ka Seigo tika sodīts ar 5+20 minūšu sodu. To pamanīju tikai tad, kad mazākumā jau bijām nospēlējuši divas minūtes. Tad gan biju pārsteigts - kas notiek? Vēl jāspēlē mazākumā? Tāds smieklīgs moments. Varbūt tā pat ir labāk, jo nezināju, ka piecas minūtes viņi mūs tagad nomētās," teica čehs.

"Man nav pretenziju pret puišiem - visi vēlējās uzvarēt. Tomēr mēs atkal pieļaujam kļūdas un dodam priekšrocības pretiniekiem," stāstīja nesen amatā apstiprinātais Magņitogorskas komandas galvenais treneris Iļja Vorobjovs. Pēdējā pusgada laikā visas komandas sākušas ļoti labi aizsargāties."

Rīgas klubs ar Magņitogorskas vienību iepriekš tikās 12.oktobrī, kad savā laukumā cieta neveiksmi ar 1:2. Pēdējos mačos "Metallurg" nedemonstrē diez ko pārliecinošu sniegumu, jo kopš iepriekšējās tikšanās ar "Dinamo" bija izcīnīta tikai viena uzvara četrās spēlēs, bet tagad ciesta vēl viena neveiksme.

"Domāju, ka izkļūsim no šīs situācijas. Process nav ātrs, tomēr ticu puišiem," stāstīja Vorobjovs.

Turpinājumā rīdzinieki nākamās nedēļas otrdienā un ceturtdienā aizvadīs divus mačus savā laukumā, tiekoties attiecīgi ar Hantimansijskas "Jugra" un Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Pēdējās sešās spēlēs "Jugra" izcīnījusi tikai vienu uzvaru, turklāt tā nesen piedzīvoja trīs spēļu sēriju bez gūtajiem vārtiem.

Rīgas "Dinamo" ar 27 punktiem 24 mačos joprojām ir pēdējie starp 14 Rietumu konferences vienībām un no pirmā astotnieka atpaliek par deviņiem punktiem.

Spēles video varat noskatīties šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)