Banner 980x90

Gulbenes novadā vētra radījusi 170 026 eiro lielus zaudējumus

Valmiera, 18.aug., LETA. Gulbenes novadā vētras nodarītie postījumi radījuši 170 026 eiro lielus zaudējumus, aģentūrai LETA pavēstīja pašvaldības galvenā grāmatvede Aija Kļaviņa.

Lielāko zaudējumu daļu veido bijušajai Jaungulbenes arodvidusskolas ēkai un Stārķu pamatskolai nodarītie postījumi.

Jau vēstīts, ka Gulbenes pašvaldība grasās vērsties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pēc finansiālā atbalsta, lai tiktu galā ar vētras nodarīto postu.

Savukārt Vecpiebalgas novadā vētras nodarīto zaudējumu apmērs līdz šim brīdim sasniedz 50 000 eiro, taču aizvien notiek nodarītā posta apmēru apzināšana aizvien notiek, tādēļ šī summa varētu arī palielināties, aģentūru LETA informēja Vecpiebalgas novada pašvaldības izpilddirektors Hugo Duksis. Arī šī pašvaldība plāno vērsties VARAM pēc finansiālās palīdzības vētras seku novēršanai.

Jau ziņots, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) ar lūgumu pēc finansiāla atbalsta vētras seku novēršanā vērsusies tikai Saulkrastu novada pašvaldība, kurai vētra radījusi aptuveni 70 000 eiro lielus zaudējumus.

Kā ziņots, VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts komentēja, ka ministrija ir gatava kompensēt pašvaldībām radušos zaudējumus, ko tās nespētu novērst pašu spēkiem.

Jau ziņots, ka Saulkrastos visā pilsētā sestdien negaisa laikā sagāzts liels daudzums koku, bet cilvēki nav cietuši, aģentūrai LETA pastāstīja Saulkrastu pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Guntis Vinteris.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)