Banner 980x90

Gidu dienas svinības sniegputenī

Sestdien, 20. februārī, atzīmējot Starptautisko tūristu gidu dienu, Vidzemes Augstskolas (ViA) Tūrisma un viesmīlības fakultātes studenti jau otro gadu pēc kārtas aicināja piedalīties bezmaksas ekskursijās – aktīvos ziemas piedzīvojumos. Pavisam piecos pasākumos Valmierā, Cēsīs, Smiltenē un Duntē bija iesaistīti 32 studenti – organizatori un 43 dalībnieki. Ekskursijas kopumā bija vērstas uz interesantu, aktīvu un netradicionālu iespēju atpūsties un izzināt sevi un apkārtni. Studentiem tā bija vērtīga radošo izpausmju un pasākumu organizēšanas pieredze.
Vietējiem iedzīvotājiem tika piedāvātas šādas ekskursijas: "Valmiera dejo" – stāsti un dejas pilsētā; "Ziemas nebīsties" – ziemīgs piedzīvojums Valmieras Gaujmalā, starp trīs tiltiem; "Atrodi Cēsīs" – orientēšanās, iepazīstot zināmas un mazāk zināmas Cēsu vietas; "Reiz Smiltenē..." – ekskursija ar jautrām aktivitātēm un "Minhauzens nūjās" – nūjošana Duntē un Minhauzena stāsti muzejā.

Spītējot ziemīgajam aukstumam, sniegputenim ar stindzinošu vēju, gan organizatori, gan ekskursiju dalībnieki aktīvi līdzdarbojās pasākuma norisē. Populārākais pasākums bija Cēsu orientēšanās ar ekskursijas elementiem, kurā iesaistījās 10 komandas. Iespējams, tieši skarbais laiks neļāva iesaistīties daudz lielākam dalībnieku skaitam, lai arī studenti bija cītīgi gatavojušies. Paralēli aktīvām nodarbēm tika kurināti gan ugunskuri, gan sekoja tējas un našķu cienasts. Nav viegli lauzt stereotipus par tūrisma aktivitātēm siltā laikā, taču vidzemniekiem jāpierod, ka arī turpmāk nesezonā būs līdzīgi piedāvājumi, kuros vērts iesaistīties.

Studenti ieguldīja lielu organizatorisko darbu, radošo enerģiju un guva vērtīgu pieredzi. Tas noteikti uzskatāms par ieguldījumu savā profesionālajā pilnveidē. Lai arī profesionālajās studijās ir daudz praktisku nodarbību, izprotot teoriju darbībā, tomēr patstāvīgas un uz savu iniciatīvu vērstas darbības profesionālajā jomā nevar būt par daudz. Studenti arī atzina, ka līdzvērtīgi svarīgi pūliņiem pasākumu organizēšanā un vadīšanā, ir arī tirgvedības aktivitātes, lai piesaistītu vēl vairāk dalībnieku. Pie ieguvumiem minams arī jauki un aktīvi pavadīts laiks, jauni iespaidi un jauni kontakti, kā arī daudz pozitīvu emociju un, protams, nostiprināta apņēmība rīkot līdzīgas aktivitātes.
{baneris}
ViA profesionālā bakalaura studiju programma "Tūristu gids" sagatavo gidus atbilstoši Eiropas Savienības rekomendācijām un studijas ilgst četrus gadus. Šobrīd programmu apgūst ap 40 studējošie. Sadarbībā ar otras tūrisma bakalaura programmas "Tūrisma organizācija un vadība" studentiem šādas ekskursijas būs arī turpmāka tradīcija februāra trešajā sestdienā. Ciešāka sadarbība turpmāk varētu veidoties arī starp studentiem un muzejiem "Muzeju nakts" svinēšanas ietvaros.

Starptautiskā tūristu gidu diena tiek atzīmēta visā pasaulē kopš 1980. gada 21. februāra. Līdzīgi arī citviet Eiropā ekskursantiem šajā dienā bija ļauts baudīt tūristu gidu amata mākslu.

Bildes no pasākuma norises aplūkojamas ViA foto galerijā http://galerija.va.lv/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=54646

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)