Banner 980x90

Gerhards: Pašvaldībām nepieciešami radoši, motivēti un uz attīstību vērsti speciālisti

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Pašvaldībām ir nepieciešami radoši, motivēti un uz attīstību vērsti speciālisti, uzskata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Atklājot Norvēģijas Finanšu instrumenta projekta "Lietpratīga pārvaldība un Latvijas pašvaldību veiktspējas uzlabošana" noslēguma konferenci, ministrs uzsvēris, ka pašvaldībām ir vajadzīgi tādi speciālisti, kas mācītos un izmantotu jaunas metodes attīstības plānošanā, straujāk un sekmīgāk veicinot līdzsvarotu Latvijas teritoriju izaugsmi, aģentūru LETA informēja ministra padomnieks Oskars Vizbulis.

Viņš vērsa uzmanību, ka labvēlīgas pārmaiņas ir iespējamas tad, kad reģiona vai pašvaldības attīstībā piedalās profesionāli cilvēki, kuri gan izprot attīstības iespējas, gan arī ir gatavi paši attīstīties un mācīties savu ieceru īstenošanai, efektīvi izmantojot visus pieejamos resursus.

Pozitīvi esot vērtējams Latvijas Pašvaldību savienības projekts, kas tika īstenots ciešā sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas īstenotajiem projektiem, regulāri apmainoties ar informāciju par padarīto un plānoto. "Tādā veidā tika nodrošināta resursu koncentrācija uz vienotu mērķi - pašvaldību rīcībspējas palielināšanu, stiprinot pašvaldību cilvēkresursu kapacitāti, sadarbojoties un daloties pieredzē ar līdzīgām iestādēm Norvēģijā un Latvijā," piebilda Gerhards.

Projekta noslēguma konference notiek, lai apkopotu projekta īstenošanas laikā uzkrāto pieredzi un projekta rezultātus, kā arī iezīmētu "mācīties salīdzinot" sistēmas tālākās attīstības iespējas Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)