Banner 980x90

Ģenerālprokurors: Šleseram jākontrolē, lai mutes darbība neapsteidz smadzeņu darbību

"Par labu Latviju" (PLL) premjera amata kandidātam Aināram Šleseram jākontrolē, lai mutes darbība neapsteidz smadzeņu darbību, šādi Šlesera izteikumus par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbu, TV3 raidījumam "Nekā personīga" komentēja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.
Kalnmeiers norādījis, ka Šlesera izteiktos draudus KNAB neuztver nopietni, vienlaikus atzīstot, ka vicemēram jākontrolē savi izteikumi.

"Politiķiem un tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem vajadzētu kontrolēt divu orgānu darbību un nepieļaut, ka mutes darbība apsteidz smadzeņu darbību. Vairāk vajadzētu domāt par izteikumiem, nevis kā par reāliem draudiem. Varbūt tas bija neveiksmīgs uzstāšanās piemērs. Es absolūti ticu, ka KNAB neviens no šiem izteikumiem nav ietekmējies un kas tas iestādi neietekmē," sacīja ģenerālprokurors.

"Pirmkārt, KNAB, pildot savas likumā paredzētās funkcijas, var izsaukt jebkuru cilvēku, pieprasīt no jebkura paskaidrojumus. Ja gadījumā Stendzenieka kungs uzskata, ka pieļautas nelikumības, viņam ir tiesības sūdzēties KNAB vadībai vai prokuratūrā. Manā rīcībā nav informācijas, ka Šlesera kungs būtu pilnvarots veikt kādas aizstāvības funkcijas attiecīgajai personai. Līdz ar to vajadzētu domāt, ko runā," piebilda Kalnmeiers.

Kā ziņots, KNAB vadība Šlesera izteikumus saistībā ar PLL reklāmas kampaņas organizētāja Ērika Stendzenieka aicināšanu uz KNAB vērtē kā draudus un nākotnē pieļauj iespēju vērsties tiesu instancēs.
Kā intervijā aģentūrai LETA sacīja KNAB priekšnieka pienākumu izpildītājs un priekšnieka vietnieks Alvis Vilks, "pārsteidz Šlesera neadekvātā rīcība, izsakot brīdinājumu KNAB vadībai nejaukties politikā, pretējā gadījumā to nāksies nožēlot". "Mums šķiet, ka tas ir klajš mēģinājums ietekmēt biroja vadību. Tādus precedentus no iepriekšējiem laikiem nemaz neatceros," sacīja Vilks.

"TV3" ziņu raidījuma sižetā par Stendzenieka izsaukšanu uz KNAB Šlesers izteicās: "Es aicinu KNAB vadību atturēties no iejaukšanās politiskajās cīņās, kuras notiek tagad pirms vēlēšanām. Es aicinu KNAB nebūt politizētam. Ja KNAB pildīs uzstādījumus no centrālās varas, tad pēc vēlēšanām var rasties problēmas tiem cilvēkiem, kuri būs iejaukušies politikā. Aicinu KNAB vadību neiejaukties Latvijas politikā."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)