Banner 980x90

Gaujas Nacionālā parkā ūdens tūristu apmetne pie Cēsīm izmantota par atkritumu izgāztuvi

Rīga, 25.maijs, LETA. Gaujas Nacionālajā parkā ūdens tūrisma apmetnē "Jāņarāmis" pie Cēsīm izmestas nevajadzīgās lietas - veci apavi, drēbes un citas nolietotas mantas, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja Elīna Ezeriņa.

Atkritumu bija tik daudz, ka ar tiem aizkrauta gandrīz visa nojume, kas paredzēta laivotāju patvērumam, tādejādi radot nepatīkamas izjūtas atpūtniekiem.

Ezeriņa uzsvēra, ka DAP ik gadu atkritumu savākšanai un izvešanai no īpaši aizsargājamām teritorijām visā Latvijā tērē vairāk nekā 15 000 eiro, un šādos gadījumos tiek nelietderīgi izmantoti līdzekļi, kas var tikt ieguldīti daudz būtiskākos biotopu atjaunošanas darbos.

Gaujas Nacionālajā parkā apmeklētāju ērtībām ir izveidotas ūdens tūristu un autotūristu apmetnes, kurās bez maksas var apmesties, atpūsties, kurināt ugunskurus īpaši iekārtotās vietās. Ezeriņa teica, apmetni "Jāņarāmis" ir iecienījuši ne vien ūdens tūristi, bet arī Cēsu pilsētas un tās apkārtnes iedzīvotāji.

Par dabā atstātajiem atkritumiem iedzīvotāji var ziņot mobilā lietotnē "Vides SOS".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)