Banner 980x90

Francijas studente iemīlējusi Cēsis un mācās latviešu valodu

Drīz būs pagājuši trīs mēneši, kopš Klemence (Clémence) Delmotte no Francijas ieradās Cēsīs, lai veiktu brīvprātīgo darbu Cēsu 2.vidusskolā. Klemence atzīst, ka Cēsīs viņai ļoti patīk, jo labi saprotas gan ar jauniešiem, gan pieaugušajiem. Iejusties skolas dzīvē netraucēja arī valodas barjera, jo tieši Cēsīs meitene paralēli mācījās gan angļu, gan latviešu valodu.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību jaunākā speciāliste Ance Saulīte, no septembra viņa aktīvi strādāja skolas Jauniešu istabā, organizēja dažādus skolas pasākumus un radošās darbnīcas. Jau 15.decembrī francūziete dosies mājās ar jauniem iespaidiem un zināšanām par Cēsīm un Latviju.

Francijā 22 gadus jaunā Klemence turpinās iesāktās bakalaura studijas ekonomikā, kuras pārtrauca, lai izbaudītu interesanto brīvprātīgā darbu.

Cēsu 2.vidusskolas jaunieši ar Klemences palīdzību mācījās franču valodu, kultūru un arī ēdienus, piedalījās skolas modes nedēļā un dažādos radošajos vakaros.

Kā stāsta Cēsu 2.vidusskolas direktores vietniece izglītības jomā Ineta Lāce – Sējāne, brīvprātīgo uzņemšana ir kļuvusi jau par skolas tradīciju. Skolēni ļoti labprāt pieņem un sadarbojas ar ārzemniekiem un Klemence tam ir spilgts piemērs. Galvenais ieguvums ne tikai skolēniem, bet arī skolas darbiniekiem nenoliedzami ir komunikācijas un svešvalodu prasmju uzlabošana, uzsver Ineta Lāce – Sējāne.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)