Banner 980x90

Finanšu ministre budžeta portfeli aiznesusi uz Saeimu, neaprunājoties ar protestējošajiem mediķiem

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) budžeta portfeli aiznesusi uz Saeimu, pat neapstājoties un neaprunājoties ar mediķiem, kuri pie Finanšu ministrijas (FM) šorīt rīkoja protesta akciju "Zaļās nāves paklājs".

Pēc brīža ministre gan žurnālistiem norādīja, ka saprot mediķus, kuri šobrīd "izliek savu sāpi", tomēr jau nākamgad veselības aprūpei un reformu īstenošanai ir piešķirti vairāk nekā 60 miljoni eiro reformas īstenošanai, rindu mazināšanai, kā arī atalgojuma palielināšanai. Ministre uzskata, ka valdība no savas puses ir darījusi visu, kas ir bijis tās spēkos, lai nodrošinātu gana lielu finansējumu arī veselības nozarei.

"Es domāju, ja mēs labi parādīsim, ka protam veselības nozari sakārtot, un gudri izmantosim šos piešķirtos līdzekļus. Tad nākamajos gados, nākamajos divos gados būs daudz vieglāk un arī izmantotais finansējums būs stipri lielāks," sacīja finanšu ministre.

Kopā ar Reiznieci-Ozolu no FM iznāca arī veselības ministre Anda Čakša. Viņa aģentūrai LETA sacīja, ka bija ieradusies uz protestu, jo tā ir viņas nozare. Čakša sacīja, ka, pirmkārt, viņa iestājas par pacientiem, tomēr pacientiem nebūs labi, ja nozarei nebūs labi.

Veselības ministre sacīja, ka nākamā gada budžetā līdzekļi paredzēti minimālās algas celšanai un reformu veikšanai, "kuras būs pietiekami sāpīgas", jo ir jārunā par pakalpojuma kvalitāti un pakalpojuma tīkla izveidi, proti, par slimnīcu tīkla optimizāciju. "Zinot, ka tas jau būs sāpīgi, man ir jārunā ar nozari un ir jābūt pārliecinātai, ka mēs varēsim to iznest," sacīja veselības ministre.

Taujāta, vai pēc tikšanās ar finanšu ministri veselības aprūpes budžets plānots tādā pašā apmērā, Čakša atbildēja apstiprinoši, tomēr piebilda, ka šis ir lielākais veselības aprūpes budžeta pieaugums pēdējos gados.

Jau vēstīts, ka Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) šodien pie Finanšu ministrijas (FM) rīko protesta akciju "Zaļās nāves paklājs".

Akcija tiek rīkota laikā, kad finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), kā plānots, uz Saeimu svinīgi nes nākamā gada budžeta portfeli. Akcijas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību tam, ka valdības sagatavotais nākamā gada budžeta projekts neatbilst starptautisko organizāciju ieteikumiem par neatliekamu un būtisku veselības aprūpes pieejamības uzlabošanu Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)