Banner 980x90

"Eži" - garantēti piedzīvojumi un atpūta

Par aktīvā tūrisma centru "Eži" un jaunumiem tā attīstībā, stāsta "Ežu" boss un līdzīpašnieks Rolands Melbārdis.

Pastāstiet, kad radušies "Eži"? Ar ko sākāt? Kā ir šobrīd?
"Eži" radušies 2000.gada rudenī, bet ideja par aktīvās atpūtas centra izveidi radās jau senāk - studiju gados. Jau pēc pusgada realizēja savus pirmos plānus - atvēra četrus velosipēdu tirdzniecības un nomas punktus Valmierā, Cēsīs, Siguldā un Limbažos, piedāvājot vēl nebijušu pakalpojumu - iznomā vienā vietā un nodod citā.

Pirmās lielās sporta spēles tika noorganizētas kādai lielai datorfirmai. Vēl gadu vēlāk jau organizēja divus sporta svētku projektus katrā vasaras nedēļas nogalē.

"Eži" ir viens no vadošajiem aktīvās atpūtas jomas uzņēmumiem Latvijā. "Eži" apvieno cilvēkus, kuri prieku un enerģiju gūst, radot spilgtas un pozitīvas emocijas Mūsu specializācijas jomas ir aktīvais tūrisms un neformālās apmācību metodes (pieredzes izglītība). "Ežos" strādā gan valmierieši, cēsnieki, siguldieši, vasarā darbā iesaistās daudz brīvprātīgo.

Pastāstiet, kādi darbības virzieni ir "Ežiem"?
"Eži" strādā trijos virzienos - vairāk zināmais ir velosipēdu un distanču slēpju veikali gan Valmierā, gan Cēsīs. Tūristi bieži izmanto laivu, velosipēdu, slēpju un slidu nomāšanu. Vasaras sezonā darbība lielākoties notiek Vidzemē, aptverot Gaujas, Salacas un Pededzes upju baseinus.

Velosipēdus ar piegādi nomā dažādos maršrutos. Savukārt ziemā "Eži" apsaimnieko distanču slēpju trasi "Baiļos", kā arī veido klasiskās slēpošanas maršrutus Brīvdabas muzejā Rīgā. Un protams ir arī slidotavas Valmierā un Cēsīs.

Valmieriešiem mazāk zināms, ka "Eži" organizē pasākumus. Sākot no vienkārša pārgājiena, līdz lielu sporta spēļu un sacensību producēšanai un realizēšanai. Pasākumu organizēšanu vairāk izmanto Rīgas uzņēmumu kolektīvi. "Eži" nodarbojas arī ar komandas veidošanas, personības izaugsmes un prasmju apmācību treniņu organizēšanu. "Eži" ir neformālās izglītības metodes - Pieredzes izglītības (Experiential learning) vieni no vadošajiem praktizētājiem Latvijā.

Zinām, ka Siguldā "Laurenčos" "Eži" ir izveidojuši torni. Kādam nolūkam? Pastāstiet par to vairāk? Kas tad būs "Ežu tornis"?
Topošā "Laurenču" distanču slēpošanas kompleksa pašā centrā uzbūvēts "Ežu tornis". Plānots, ka torni atklās vēl šoruden. Projekts top sadarbībā ar Valmieras Biznesa un Inovāciju inkubatora atbalstu.

Tornis ir 30 metrus augsta koka konstrukcija. Tas ir augstākais kāpšanas aktivitāšu tornis Austrumeiropā, kas piedāvās vairāk kā 20 aktivitātes un milzīgas šūpoles ar septiņu metru brīvo kritienu. Torni izmantos gan komandas veidošanas un izaugsmes apmācību pasākumiem, gan individuālai un kolektīvai aktīvai atpūtai ar garantētu piedzīvojuma garšu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)