Banner 980x90

Eglīte pārliecinoši saglabā Amatas novada priekšsēdētājas krēslu

Par Amatas novada domes priekšsēdētāju pirmajā jaunievēlētās domes sēdē otrdien, atkārtoti kļuva Elita Eglīte, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pavēstīja Amatas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ināra Rutkovska.

Eglīte, kuras pārstāvētais "Zaļo un Zemnieku savienības" sarasts pašvaldību vēlēšanās guvis vislielāko vēlētāju atbalstu, par jauno novada saimnieci ievēlēta vienbalsīgi ar 14 balsīm "par". Sēdē nepiedalījās deputāte Solvita Krastiņa.

Citi kandidāti novada priekšsēdētāja amatam netika izvirzīti.

Savukārt par priekšsēdētājas vietnieku, kā portālu Cesis24.lv informē Rutkovska, arī ar 14 balsīm "par" ievēlēta Guna Kalniņa-Priede, kura pārstāv Zaļo un Zemnieku savienību". Arī priekšsēdētāja vietnieka amatam cita kandidatūra netika izvirzīta.

Cesis24.lv jau vēstīja, ka Amatas novadā pašvaldību vēlēšanās pārliecinoši uzvarēja "Zaļo un zemnieku savienība", par kuru nobalsojuši 1368 jeb 59,84% vēlētāju.

Amatas novada domes krēslos sēdēs arī "Vienotības" un "Vidzemes partijas" pārstāvji - abiem politiskajiem spēkiem jaunajā sasaukumā ir pa trim deputātu vietām. "Vienotība" saņēmusi 435 balsis jeb 19,03% vēlētāju atbalsta, savukārt "Vidzemes partija" - 406 balsis jeb 17,76% vēlētāju atbalsta.

5% barjeru nav pārvarējusi politisko partiju apvienība "Saskaņas centrs", par kuru balsis atdeva 44 jeb 1,92% vēlētāju.

Tāpat Cesis24.lv jau vēstīja, ka pašvaldību vēlēšanās Amatas novadā piedalījušies 2287 vēlētāji, kas ir 47,36% no kopējā balsstiesīgo skaita.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)