Banner 980x90

Dzintara nakts Cēsu pilsmuižā

Šogad Eiropas Muzeju nakti, 17.maiju, Cēsis pavadīs saules akmens – dzintara noskaņās. Tādēļ šogad Muzeju naktī – stāsti par cēsniekiem, lieliem un maziem dzintariem mākslā un mūzikā, svētkos un ikdienā.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas jaunākais speciālists Aleksandrs Abramovs, lai pievērstu sabiedrības uzmanību kultūrvēsturiskajam mantojumam, Muzeju nakts visā Latvijā notiks jau desmito reizi – šogad ar devīzi "Sarkanā krāsa – dzintars".

Muzeju nakts tiks atklāta plkst.21.00. Pils dārzā, kur pilsmuižas grāfs sagaidīs un sveiks viesus.

Ziedošā pavasara nakts burvību atklās Mūzikas vidusskolas stīgu orķestris, ar operešu un mūziklu melodijām ielīksmos Latvijas Nacionālās operas māksliniece Evita Pehlaka.

Pils dārzā brīvdabas kino programma - jaunās, tikko tapušās video filmas "Dzintara iela Cēsīs" pirmizrāde, galvenajās lomās ielas mājas un ļaudis. Būs iespēja skatīties režisora Rodrigo Rikarda dokumentālo filmu ciklu "Dzintara ceļš no Baltijas līdz Romai" un ceļojumu pa Dzintara ceļu kopā ar Janīnu Kursīti.

Cēsu Jaunajā pilī jau visas dienas garumā būs iespēja apskatīt cēsnieku ģimeņu dzintara relikvijas, muzeja pastāvīgo ekspozīciju un jauno izstādi  "Jānis Cimze Vidzemē un Eiropā. Skolotājam un komponistam 200".

Par Muzeju nakts brīnumiem bērniem gādās Z(in)oo un Mazās Brīnumzemes gudrie darbinieki.

Viduslaiku pilsdrupās no plkst.19.00 Muzeju nakts dalībnieki varēs doties nakts ekskursijā lukturīšu gaismā.

Izstāžu namā būs iespēja apskatīt mākslas izstādes un apbrīnot dzintara mirdzumu mākslinieces Ivetas Vecenānes tekstilā, klausīties Annas Sakses un Imanta Ziedoņa pasakas mūzikas pavadījumā.

Pils laukumā Cēsu jauniešu dome sadarbībā ar atpūtas parku "Ozolkalns" ļaus ikvienam atraktīvi un aktīvi darboties.

Savukārt Tūrisma informācijas centrā varēs pieteikties un piedalīties orientēšanās spēlē  "Dzintara meklētāji".

Cēsu muzeja darbinieki aicinās savā dārgumu krātuvē – atklātā krājumā telpās Rīgas ielā 23. Vērojoties šīs istabas plauktos vecāki ļaudis atgriezīsies bērnībā, bet jaunajiem pavērsies senču vēstures lapas.

Nakts izskaņā visi tiks aicināti dziedāt, dejot un slavēt 10.Muzeju nakti kopā ar dziedošo cēsnieku Aizgaļu ģimeni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)