Banner 980x90

Divas desmitgades metāla tirdzniecībā

Šogad uzņēmums "Severstaļlat" svin savu 20 gadu jubileju. Par to, ar ko nodarbojas uzņēmums un kas šajos 20 gados ir paveikts, stāsta uzņēmuma firmas veikala vadītājs Sergejs Mallers.

Lielākais sortiments valstī

Lai nodalītu vairumtirdzniecību no mazumtirdzniecības, lielākais Baltijā metāla piegādātājs AS "Severstaļlat" vēl 2005.gadā iekārtoja savā teritorijā Braslas ielā 24, Rīgā mazumtirdzniecības veikalu. Pašlaik tas tiek aktīvi attīstīts, kā specializētais metāla veikals, kurā var iegādāties jebkuru metālu – gan melno, gan krāsaino, kā arī preces, kas ir saistītas ar metāla apstrādi industriālos vai sadzīves apstākļos. Veikala vadītājs stāsta, ka šis solis ir ļoti nozīmīgs, lai nodrošinātu ērtu iepirkšanos tiem klientiem, kam nepieciešami nelieli apjomi: "Mēs šobrīd piedāvājam lielāko metāla izstrādājumu sortimentu Latvijā. Veidojot šo tirdzniecības centru vairāk esam orientējušies uz nelielu apjomu pircējiem - mazajiem uzņēmējiem un privātpersonām. Piemēram, ja vēlaties nedēļas nogalē uzbūvēt metāla karkasu siltumnīcai, vai nopirkt vara plāksni kamīna apdarei - šī būs īstā vieta, kur to darīt".

Tirdzniecības un noliktavu kompleksa teritorija ir milzīga. S.Mallers smejas, ka pircējiem vajadzētu izsniegt velosipēdus: "Patiesībā jau nemaz nav nepieciešams mērot ceļu no vienas noliktavu ēkas uz otru. Ja padomā ir kas specifisks, vislabāk to pajautāt galvenajam pārdevējam, kura birojs ir pie ieejas. Viņa datu bāzē ir viss mūsu produkcijas sortiments un tas ietaupīs laiku meklējumos. Protams, citiem pircējiem varbūt labāk patīk vajadzīgo kvadrātcauruli vai švelleri pirms pirkšanas aptaustīt, un šeit to var droši darīt: viss ir brīvi pieejams, aplūkojams un vienmēr pa rokai".

Caurules ražo uz vietas

Interesants ir fakts, ka šeit tirgotās metāla caurules tiek ražotas tepat Rīgā - uzņēmumam piederošajā metālapstrādes rūpnīcā darbojas trīs cauruļu ražošanas līnijas. "Pie mums iespējams iegādāties dažādu diametru, metāla marku un formu caurules. Pieejamas ir gan kvadrātcaurules, gan arī apaļās metinātās caurules dažādos diametros - no 10 līdz pat 300 milimetriem," stāsta S.Mallers: "Tomēr ne visi zina, ka pie mums ļoti plašā spektrā ir pieejami krāsaino metālu izstrādājumi - dažāda biezuma velmētās loksnes, kuras tepat uz vietas varam izcirst vajadzīgajos izmēros, kapara caurules, nerūsošā tērauda izstrādājumi. Ir bijuši klienti, kas meklējot vajadzīgo ir izbraukājuši visu pilsētu, līdz nonākuši pie mums - piemēram, ja ir vajadzīgs kāds tehnoloģiskais siets, 150 milimetrus bieza tērauda plāksne vai alumīnija stienis 10 centimetru diametrā. Mums tas viss šeit ir!".

Kā taupīgi uzbūvēt žogu

Vienā no noliktavām rindojās metāla stieples rituļi, bet blakus garos augstos plauktos stāv sarullēti sētas sieti. Sergejs Mallers rāda vienu no sietiem: "Šos žoga sietus mēs paši neražojam, to dara citi uzņēmumi. Kaut mēs pārdodam dažiem ražotājiem stiepli, no kuras arī tiek savīti šie žogi. Manā skatījumā vislabākie ir no cietas stieples savītie žogi. Tāds būs ne tikai vieglāk nostiepjams, bet arī nepadosies, ja sniega tīrītājs ziemā tam uzgāzīs no ceļa virsū kupenu. Siets, kas savīts no mīkstākas stieples nākamajā pavasarī būs ieguvis neglītu vēderu," atklāj S.Mallers. Viņš arī stāsta, ka būvējot žogu nedrīkst aizmirst sētas augšmalā nostiept caur vijumiem izvītu stiepli - tad žogs kalpos ilgāk: "Attiecībā uz sētas stabiem, varu pastāstīt vienu niansi. Šajos laikos daudziem svarīgs jautājums ir budžets, un mēs piedāvājam ietaupīt. Mums ir angārs, kurā par zemāku cenu tirgojam brāķēto produkciju. Tai skaitā caurules - tās varbūt neatbilst kalibrācijas standartiem, varbūt šīm trubām ir pa kādam metinājuma defektam, bet žoga stabu vajadzībai vai spicei dārza pumpim tās būs pašā laikā - pārdevējs noteikti palīdzēs atrast labāko risinājumu un nozāģēs vajadzīgo garumu".

Ciemos pēc iedvesmas

Vaikala vadītājs S.Mallers ir novērojis, ka Polijā un Lietuvā mazo uzņēmēju ir vairāk un tie ir aktīvāki: "Gribētos, lai arī Latvijas uzņēmīgie cilvēki sarosās un sāk vairāk kaut ko darīt. Mēs piedāvājam lieliskus izejmateriālus gan tādiem milžiem kā Latvijas Dzelzceļš vai Grindekss, gan arī nelieliem ražotājiem, darbnīcām vai vienkārši cilvēkiem, kas grib un prot būvēt lietas savām rokām. Savu veikalu esam radījuši tādu, lai cilvēks ierodoties var ne tikai nopirkt pāris metrus L profila vai kvadrātcaurules. Šeit viņš var nopirkt arī griezējdisku, lai cauruli nogrieztu, skrūves, lai to pieskrūvētu, īpaši metālam paredzētu krāsu, lai to nokrāsotu un cimdus, lai nenosmērētu rokas to visu darot. Mums ir viss darbam ar metālu, esam rūpīgi visu izdomājuši un piestrādājuši šo pie detaļām šo veikalu veidojot – tādēļ aicinu visus ciemos, jums noteikti radīsies iedvesma kaut ko uzbūvēt".

Interesanti fakti

5 dzelzceļa vagoni - apmēram tāds ir "Severstaļlat" veikala ik mēnesi pārdotā metāla izstrādājumu apjoms. Šeit pieejamais preču sortiments sevī iekļauj 1200 stiprinājumu, 250 sietu un 700 krāsaino metālu izstrādājumu veidus. Kopā šeit pieejamas 10 000 dažādas preču pozīcijas.

Informācija

Firma savu darbību Latvijā sāka 1992.gadā kā forvardinga uzņēmums – tas tika dibināts kā atbalsta punkts Krievijas uzņēmuma Severstaļ eksporta operācijām. Pēc trim gadiem "Severstaļlat" sāka nodarboties arī ar metāla tirdzniecību, bet 2000.gadā Rīgā, blakus "Rīgas Vagonu rūpnīcai" tiek atvērta metālapstrādes ražotne.

"Severstaļ" uzņēmumu grupas saknes meklējamas Krievijas pilsētā Čerepovecā. Tur 1955.gadā sāka darboties metalurģijas kombināts, kas arī šodien veido "Severstaļ" uzņēmumu grupas mugurkaulu kā nozīmīgākais metālapstrādes uzņēmums, kurā gadā saražo vairāk kā 10 miljonus tonnu tērauda.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)