Banner 980x90

Dakterim Klaunam Cēsīs pirmo reizi seko "ēnas"

Skolēni pirmo reizi ikgadējā "Ēnu dienā" pārliecinājās, kā Dakteri Klauni palīdz mazajiem pacientiem veseļoties ar prieku ne tikai Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā, bet arī Cēsu klīnikā.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja "Dr.Klauns" biedrības vadītāja Marianna Milovska, lai arī skolēnu pieteikumu bija daudz, šoreiz tikai četri kļuva par Dakteru Klaunu ēnām.

"Rīgā, Ventspilī, Cēsīs, Valmierā strādā 28 Dakteri Klauni, kas nozīmē vismaz 90 stundas katru nedēļu, ko Dakteri Klauni pavada slimnīcās ar mazajiem pacientiem. Skolēni "Ēnu dienā" varēja izvēlēties sekot visdažādāko profesiju pārstāvju ikdienai, tādēļ esam ļoti priecīgi, ka jaunieši mūsu darbu pamanījuši, ieinteresēti izvērtē, vai paši varētu līdzīgi palīdzēt mazajiem pacientiem. Protams, mēs ļoti priecāsimies, ja kādu būsim iedvesmojuši kļūt par Dakteri Klaunu, bet vienlīdz būsim gandarīti, ja viņiem pēc "Ēnu dienas" būs raisījušās domas, kā būt iejūtīgākiem, vairāk palīdzēt citiem vai dzīvē arī skumjākus brīžus kā, piemēram, slimošanu uztvert ar optimismu," atklāj biedrības Dr.Klauns vadītāja Marianna Milovska.

Jāatzīmē, ka Dakteru Klaunu darbam "Ēnu dienā" sekoja skolēni no Rīgas 22.vidusskolas, Mārupes vidusskolas, Valmieras Viestura vidusskolas, Liepas pamatskolas, un pēc kopā pavadītā laika Dakteri Klauni katrai Ēnai svinīgi pasniedza pateicību par dalību šajā pasākumā, kā arī Daktera Klauna darba simbolu - sarkano degunu, lai jaunieši iedvesmotu citus.

Arī Daktere Tūta (Ivita Goldberga – Miljone) šajā dienā Cēsu klīnikā ļāvās ēnu vērīgajiem acu pāriem: "Pozitīvi, ka izdevās ēnotājam mainīt priekšstatu par mūsu veikumu, tādējādi mudinot apjaust Daktera Klauna darba nopietnību un nepieciešamību. "Ēnu diena" ir ļoti vērtīga, jo ar tās palīdzību pusaudži un jaunieši var ielūkoties savas iecerētās profesijas ikdienā un saprast, vai tas ir tiešām tas, ko vēlas nākotnē studēt un strādāt. Pēc kopīgās sarunas "Ēnu dienas" noslēgumā secināju - mans darbs pusaudžus neaizbiedēja, bet pārsteidza!" Piemēram, viena no ēnām atzinusi, ka sākotnēji bijis priekšstats, ka Dakteris Klauns nodarbojas tikai ar bērniem, uzlabojot viņiem garastāvokli. Tagad tapis skaidrs, ka Daktera Klauna darbā vajag ne tikai jautroties, bet arī morāli atbalstīt, palīdzēt bērniem un, ja vajag, arī vecākiem.

"Dr. Klauns" ir sabiedriska labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2012.gada, un kuras pārstāvji – 30 profesionāli medicīnas klauni – dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)