Banner 980x90

Citu skolu pedagogi vēlas gūt pieredzi pie starptautiski novērtētās Cēsu skolotājas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Pēc cēsnieces Danas Narvaišas dalības starptautiskajā konkursā "2016 Global Teacher Prize" vairāku skolu pārstāvji ir vērsušies Cēsu Jaunajā sākumskolā, vēloties apgūt šīs skolas pieredzi, aģentūrai LETA atklāja Narvaiša.

Kā ziņots, skolotāja pērn tika iekļauta 50 pasaules labāko pedagogu vidū, taču neiekļuva starp desmit izcilākajiem pedagogiem.

Narvaiša uzskata, ka svarīgāk ir tas, ka skolu pārstāvji piekrituši ne pieredzes apmaiņai, bet gan kopā strādāt, lai skolas un skolotāji savstarpēji varētu mācīties un augt kopā.

Narvaiša atklāja, ka, iepazīstoties ar 50 pasaules labāko skolotāju profiliem, esot bijis skaidrs, ka viņa neiekļūs labāko desmitniekā. Taču Cēsu Jaunās sākumskolas pedagoģes entuziasmu tas noteikti nemainīs, jo iekļūšana 50 pasaules labāko pedagogu vidū deva ļoti lielu pārliecību par to, ka viņa dara vērtīgu darbu un ka tas ir jāturpina.

"Priecājos, ka šis novērtējums ir atvēris vairākas durvis un ceļš uz pārmaiņām ir kļuvis nedaudz īsāks. Ne vieglāks, bet īsāks. Ir samazinājies laiks uz sevis pierādīšanu - jā, esam jauna skola, jā, esmu jauns pedagogs, un, jā, es saprotu, ko runāju," teica Narvaiša.

"Man bija liels pārsteigums par to, ka mediju atbalsts ir tik liels, jo visiem izglītība ir ārkārtīgi svarīga," bilst skolotāja.

Viņa uzskata, ka vēl ir daži gadi jāpastrādā, lai izdarītu vēl vairāk, tad Narvaiša plāno uz "Global Teacher Prize" kandidēt vēlreiz.

"Ceru, ka pa to laiku arī citi Latvijas pedagogi nebaidīsies un pieteiksies apbalvojumam," piebilda pedagoģe.

Kā ziņots, pērn decembrī Narvaiša pasaules pedagogu balvas "2016 Global Teacher Prize" konkursā bija iekļuvusi 50 finālistu sarakstā, savukārt pagājušajā nedēļā tika izziņoti desmit finālisti, kuri turpinās cīņu par galveno balvu - miljonu dolāru.

10 pasaules labāko pedagogu vidū ir izglītības darbinieki no ASV, Somijas, Lielbritānijas, Kenijas, Palestīnas, Indijas, Pakistānas, Japānas un Austrālijas. 50 labākie izglītības darbinieki tika atlasīti no tūkstošiem nominantu, kas tika pieteikti no 148 valstīm.

Balvas ieguvējs tiks nosaukts nākamā gada martā Pasaules Izglītības un prasmju forumā.

Kā liecina "2016 Global Teacher Prize" mājaslapā publicētā informācija, labākajam no vēlāk izvirzītā "Top 10" tiks piešķirta balva miljona ASV dolāru apmērā. Balva tiks piešķirta otro gadu, un tā tiek dēvēta par Nobela prēmiju par skološanu. Tā ir lielākā šāda veida balva.

Pagājušajā gadā balvu saņēma pedagoģe no ASV.

Globālā skolotāja balva tika izveidota, lai izrādītu atzinību vienam īpašam skolotājam, kurš ir sniedzis izcilu ieguldījumu profesijā, kā arī izceltu skolotāju svarīgo lomu sabiedrībā. Atklājot tūkstošiem stāstu par varoņiem, kuri ir mainījuši jauno cilvēku dzīvi, balvas mērķis ir izcelt miljoniem skolotāju izcilo darbu visā pasaulē.

Balva uzsver pedagoga profesijas nozīmīgumu un simbolizē to, ka pedagogi visā pasaulē pelnījuši būt pamanīti, godināti un cienīti.

Balvu izsludina fonds "The Varkey Foundation", kas ir bezpeļņas organizācija, kuras mērķis ir uzlabot izglītības standartus un iespējas bērniem visā pasaulē. Fonda misija ir nodrošināt, lai ikvienam bērnam ir labs skolotājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)