Banner 980x90

Cik precīzas ir sportam domātās aplikācijas? (+Infografika)

Pixabay
Pixabay
Sociālajos tīklos bieži var redzēt, kā draugi dalās savos sasniegumos skriešanā, riteņbraukšanā un citos sporta veidos. Caur Endomondo, Runtastic un cita veida aplikācijām iespējams izsekot noieto kilometru skaitam, zaudētajām kalorijām un citiem rādītājiem un pat saņemt draugu uzslavas, aplausus sportošanas laikā, bet cik precīzas ir šāda veida aplikācijas?

Cenšoties izprast aplikācijas, nedaudz iedziļināsimies to darbības principā. Galvenais, pēc kā sportošanas aplikācijas nosaka atrašanās vietu un izseko sportotājam, ir iebūvētā GPS sistēma, aplikācijas var darboties, saņemot vismaz četrus signālus no satelīta. Tā kā telefonu darbība ir atkarīga no satelītiem, var rasties dažādas kļūmes, kuras atkarīgas no tādiem apstākļiem kā, piemēram, zemes atmosfēra, kas var aizkavēt signālus, uzrādot kļūdas. Lai arī kļūdas parādās dažādos veidos, tomēr nozīmīgas kļūdas aplikācijas nerada, jo spēj ātri noreaģēt uz izsekojamā objekta aptuveno atrašanās vietu. 

Viens no veidiem, kā apmānīt savu ierīci, ir, mērot distanci, kā to dara suņi – zigzagojot, šādā veidā ierīce nespēj izsekot tik ātri objektam un pārvērtē veikto attālumu. Kādā Lielbritānijā veiktajā pētījumā tika pārbaudīta aplikāciju precizitāte, mērot atlētu noskrieto 200 metru distanci, kas tika skrieta turp un atpakaļ, kļūda sasniedza 2 – 3% apmēru. Kādā citā treniņu un izturības pētījumā aplikāciju mērījumu kļūda bija mazāka par 6,2%. 

Mākoņi un vējš neietekmē GPS darbību, tāpēc tas neatstāj iespaidu uz mērījumu korektumu. Lielākās problēmas, kas var parādīt nepareizus rezultātus, ir augstas ēkas un meži, atkarībā no koku blīvuma šie faktori aizkavē satelītu signālu uztveršanu, kā arī koku izdalītais mitrums arī var nedaudz mainīt mērījumu precīzumu. 

Sporta sasniegumu mērīšanas aplikāciju precizitāte atšķiras dažādos telefonos, kā arī aplikācijas, bet nozīmīgas kļūdas parasti neparādās. 

Uzklikšķini uz zemāk redzamā linka un iepazīsties ar TOP 3 labākajām aplikācijām sportam!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)