Banner 980x90

Cēsu Vēstures un mākslas muzejā piemin barikāžu pirmo dienu

Šī nedēļa Latvijā tiek pavadīta 1991.gada barikāžu piemiņas zīmē. Ir neiespējami saskaitīt visus barikāžu aizstāvjus, tomēr ir pilnīgi droši - šajās janvāra dienās notikumiem līdzi dzīvoja visi Latvijas iedzīvotāji, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Barikāžu pirmajā dienā - 13.janvārī - Cēsu Vēstures un mākslas muzejs aicināja Cēsu novada skolēnus uz pasākumu "Latvija toreiz...". Šodienas skolēniem šie salīdzinoši nesenie vēstures notikumi ir tikai fakti mācību grāmatās un dzīve 1991.gadā, šķiet, kā zinātniskās fantastikas romānā - nav interneta, mobilo telefonu, galu galā - nav Latvijas!

Tāpēc, lai izprastu sarežģītos notikumus Trešās atmodas laikā, lai gūtu priekšstatu, kāda bija Latvija toreiz, kāpēc, kas un kā veidoja barikādes, tika demonstrēta filma "Atmodas Antoloģija". Uz Cēsīm bija atbraukuši arī filmas veidotāji - režisors Askolds Saulītis, režisora asistente Inga Beikule un scenārija autors Edgars Engīzers, kuri skolēniem pastāstīja par filmu, tās veidošanu un savu pieredzi Atmodas laikā un barikādēs.

Noslēgumā skolēnus uzrunāja un arī dalījās ar pieredzēto barikāžu laikā cēsnieks Renārs Sproģis, kura vadībā top 1991.gada barikāžu aizstāvju atceres dienas pasākumi Cēsīs 20.janvārī.

Kopā pasākumu "Latvija toreiz..." Cēsu Vēstures un mākslas muzejā apmeklēja vairāk, nekā 70 skolēni no Cēsu 2. vidusskolas, Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas un Cēsu Profesionālās vidusskolas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)